zondag 29 maart 2020 | week 13
Home » Algemeen » Valentijnsdiner maakt indruk
De zaal was helemaal in Valentijnsfeer aangekleed.

Valentijnsdiner maakt indruk

Valentijnsdiner maakt indruk

Berkel en Rodenrijs – In een zaal vol rode harten, tortelduifjes en andere Valentijnsversieringen organiseerde de Vriendenstichting van de O.L.V. Geboortekerk vrijdagavond 14 februari (Valentijnsdag) een bijzonder sponsordiner bij t Manneke. Een diner met verrassende gerechten, een loterij, een leuke veiling en bovendien omkleed met een muzikale invullingen van hoog niveau.

Trees Borkus-Henskens

De gasten werden ontvangen in de feestelijk versierde zaal met fraai gedekte tafels waar een plekje aan gevonden kon worden. Alleen, samen, met de familie, met vrienden; het werd ook ditmaal weer een zeer gemêleerd gezelschap dat aanzat en genoot.

Sfeervol

De gasten werden welkom geheten met een amuse; een soepje van eekhoorntjesbrood met dragon en sucade, waarna een vijfgangen diner volgde met als eerste gang een sepia pasta met gamba, coquilles in de schelp, kruidenbouillon, groene asperge en saffraan kroepoek. Na de tweede gang – puled chicken, Jack Daniëls, brioche, coleslaw, courgette en aubergine – volgde een optreden van het bekende Men2B Quartet dat op hoog niveau en a capella nummers uit de jaren zeventig en tachtig vertolkte; zowel vanaf het toneel als bij de tafels van de gasten. Zij kwamen na de derde gang – zalmrug, knoflookaardappel, venkel, spinazie en witte wijn – terug voor een tweede optreden dat zeer in de smaak viel en met een luid en verdiend applaus werd beloond. De feestelijke en gezellige avond ging verder met de vierde gang: kalfsoester, polenta, rucola, witlof, Parijse boter en fruit.

Veiling

Grote verrassing waren vervolgens de gasten die na de vierde gang hun entree maakten: Sint en Piet die van plan waren de veilinghamer te gaan hanteren. Gelukkig werd in de man met de witte baard al snel veilingmeester Kees Maree herkend, dus het vertrouwen was al gauw terug. Opvallende kavels van die avond waren onder andere het Max Verstappen shirt en het Feyenoord shirt met de handtekeningen van trainer en spelers. De kavels gingen vlot van de hand en ook werd er spontaan door Carla Koorn nog een kavel aan toegevoegd. Zij bood een optreden aan bij mensen of bedrijven als zangeres met nummers van Edith Piaf maar ook van Olga Lowina (jodelen) waar ze meteen een voorproefje van gaf. Die kavel bracht ook nog eens € 100,- op. Het smaakvolle diner werd afgesloten met een dessert van de chef en een loterij.

Opbrengst

Penningmeester Henny van den Bulk en voorzitter van de Vriendenstichting van de kerk Johan van der Burg mochten aan het eind van de avond het mooie resultaat in ontvangst nemen. Organisatoren Nora de Veld en Hans Zwijnenburg overhandigden hen een cheque van € 5.000,-. Het bedrag wordt door de Vriendenstichting aangewend voor instandhouding van het monumentale gebouw aan de Noordeindseweg als baken in het landschap en zo karakteristiek voor het lint. De grote restauratie is inmiddels afgerond, maar de acties voor de financiering ervan gaan dit jaar nog door. Het sponsordiner is een van de vele activiteiten die de Vriendenstichting organiseert voor behoud van het karakteristieke gebouw. Zo is er op 22 maart in de kerk een Paasconcert met het Middelburgs Bachkoor en op 17 april komt Shantykoor IJgenweiss naar Willem Huygensz.

Check Also

Hoe werkt De Heraut App

Geef een reactie