zondag 29 maart 2020 | week 13
Home » Algemeen » Transport sportkleding naar Kaapstad eindelijk een feit
Eindelijk op weg naar het transportbedrijf.

Transport sportkleding naar Kaapstad eindelijk een feit

Transport sportkleding naar Kaapstad eindelijk een feit

Berkel en Rodenrijs – In november kon u in De Heraut lezen over de reis van Miranda en Erwin Holster en hun twee dochters Benthe en Laurien naar zuidelijk Afrika en over de donatie van sportkleding en sporttassen van Volley2b aan het Amapondo Children’s project in Port St. Johns. Het afgelopen jaar hebben Miranda en Erwin er alles aan gedaan om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor het transport van de sportkleding. Op 19 februari vertrekt dan eindelijk het transport per zeetransport naar de haven van Kaapstad.

Omdat Volley2b begin 2019 overging op een nieuwe kledinglijn met andere sponsors wilde de vereniging honderden volleybalshirts, broekjes, trainingspakken, truien en sporttassen doneren. Door de grote hoeveelheid kleding stonden Miranda en Erwin wel direct voor een uitdaging hoe ze de kleding zo ‘goedkoop’ mogelijk (en het liefst kostenloos) op de goede plek in Zuid-Afrika konden krijgen. Maanden van familie, vrienden, bekenden en organisaties bellen, mailen en vragen volgden, helaas bleek het nog niet zo simpel om dit voor elkaar te krijgen. Een transport overzee van vijf dozen was complexer dan ze dachten. Intussen werd het eind mei en begon hun eigen avontuur in Zuidelijk-Afrika. De dozen verhuisden richting zolder en zelf vertrokken ze naar Kaapstad met in hun achterhoofd de niet-geslaagde poging om de sportkleding naar Zuid-Afrika te vervoeren. Bij thuiskomst wilden ze de uitdaging weer oppakken. Al gauw bleek dat er toch geld nodig was om het transport te kunnen regelen. Daar vonden beide dochters al snel een oplossing voor: er werden appels geplukt, jam, moes en taartpakketten gemaakt en verkocht aan vrienden en bekenden om zoveel mogelijk geld voor het transport binnen te krijgen. Daarnaast keken de meiden naar hun eigen speelgoed en kleding wat ze niet meer gebruikten en hebben ze heel wat dingen kunnen verkopen voor het goede doel.

Benthe en Laurien.

Crowdfunding

Achter de schermen werd Miranda getipt om ook een crowdfundingsactie op te zetten voor het inzamelen van de transportkosten. Al gauw stroomden de eerste bedragen van familie, vrienden, collega’s en bekenden binnen. Begin van dit jaar hadden ze eindelijk het benodigde bedrag bij elkaar en kon het transport worden geregeld. In Zuid-Afrika was het echter net zomervakantie en bleken veel bedrijven gesloten voor het zomerreces. Dus nog even geduld. Intussen werd er in Zuid-Afrika contact gelegd met de Bazbus, de vervoersorganisatie voor backpackers die het transport van de dozen van Kaapstad naar Port St. Johns zou kunnen regelen.
Op 19 februari vertrekt het transport met vrachtschip Santa Rita naar de haven van Kaapstad. Verwachte aankomst 9 maart. Daarna wordt het transport door de projectmanager van ACP in de haven opgehaald (hopelijk met zo min mogelijk inklarings- en afhandelingskosten) om vervolgens met de Bazbus naar Port St. Johns te worden gebracht.

Miranda, Erwin, Benthe en Laurien willen hierbij alle donateurs van de crowdfundingsactie, alle trouwe kopers van de appels, moes, jam en taart, speelgoed en kleding bedanken voor hun bijdrage aan het mede mogelijk maken van deze mooie actie.

Check Also

Hoe werkt De Heraut App

Geef een reactie