zaterdag 22 februari 2020 | week 08
Home » Algemeen » Al veel deelnemers voor Zonnedak bij lokale paprikateler
Bleiswijk - Inmiddels is al een derde van de nieuwe zonnepanelen op het dak van paprikateler Personal Vision door inwoners van Lansingerland gekocht. Het Zonnedak in Bleiswijk is een initiatief van energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom. Deelnemers aan het Zonnedak profiteren van een lagere energierekening én werken mee aan de verduurzaming van de energieproductie.

Al veel deelnemers voor Zonnedak bij lokale paprikateler

Al veel deelnemers voor Zonnedak bij lokale paprikateler

Bleiswijk – Inmiddels is al een derde van de nieuwe zonnepanelen op het dak van paprikateler Personal Vision door inwoners van Lansingerland gekocht. Het Zonnedak in Bleiswijk is een initiatief van energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom. Deelnemers aan het Zonnedak profiteren van een lagere energierekening én werken mee aan de verduurzaming van de energieproductie.

Nieuwe Lansinger Stroom is een lokale, onafhankelijke energiecoöperatie voor de inwoners en bedrijven van Lansingerland. Het doel van de coöperatie is de transitie van fossiele naar duurzame energie opgewekt uit hernieuwbare bronnen in Lansingerland te versnellen. Hiermee wil Nieuwe Lansinger Stroom een lokale en toekomstbestendige energievoorziening opbouwen én bijdragen aan de verduurzaming van onze directe woon- en leefomgeving in Lansingerland.
Vorig jaar startte Nieuwe Lansinger Stroom met de verkoop van .zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand van paprikateler Personal Vision in Bleiswijk. De eerste fase met bijna 500 panelen is inmiddels gerealiseerd. Recent is het dak officieel geopend. Voor fase 2 worden nog eens bijna 500 zonnepanelen aangelegd. De verkoop daarvan is inmiddels gestart en loopt voorspoedig: er zijn nog 259 zonnepanelen beschikbaar (stand 2 februari 2020).

Rendement 6,2%

Inwoners van Lansingerland kunnen een of meer van deze zonnepanelen kopen. De inleg verdienen deelnemers terug met een jaarlijks rendement van circa 6,2%. Dat rendement komt voort uit een verrekening van de energiebelasting. Ook bedrijven kunnen deelnemen met maximaal 40 panelen, op voorwaarde dat ze een eigen energierekening en een kleinverbruikersaansluiting hebben.
Deelname is mogelijk voor inwoners en bedrijven in de volgende postcodes: 2651, 2652, 2665, 2661, 2662, 3053, 3045, 3046, 2641, 2642, 2719, 2718. Ook wie al zonnepanelen op het dak van zijn of haar eigen huis heeft liggen, kan deelnemen aan de tweede fase. Het maximum aantal panelen per particulier is afhankelijkvan de energiebelasting op het eigen energieverbruik.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Nieuwe Lansinger Stroom: www.nieuwelansingerstroom.nl.

Check Also

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Geef een reactie