woensdag 8 april 2020 | week 15
Home » Algemeen » Concert Duo Delibes

Concert Duo Delibes

Concert Duo Delibes

Regio – De Spaanse zussen Esther en Sara Gutiérrez, samen het internationaal gerenommeerde Duo Delibes, geven op zondag 23 februari van 15.00 tot 16.30 uur een concert voor viool en piano in de Rotterdamse Fonteinkerk. Zij spelen zowel klassieke als hedendaagse muziek met bijzondere accenten.

Op het programma staan niet alleen composities van Beethoven en Schumann. Het duo speelt ook ‘Metamorfosis para violín y piano’ van de Spaanse componist en pianist Federico Mosquera Martínez, die als docent bij Codarts Rotterdam werkt, en een milonga van de Rotterdamse componiste Irene van Osch.
In zijn compositie ‘Metamorfosis para violín y piano’ gewijd aan Duo Delibes kiest Mosquera voor een heel persoonlijk uitgangspunt. Hij heeft deze geheel geschreven in het drie noten motief E-As-G afgeleid van hun initialen, E(sther), Sa(ra) en G(utiérrez), waarmee hij allerlei variaties maakt. Luisteraars neemt hij direct mee in telkens veranderende stemmingen: van melancholisch tot sarcastisch, van rustig tot zeer energiek.
‘Danser la Milonga dans le Noir’ van Irene van Osch (Arrangetto Music Productions) is ontstaan uit haar belangstelling voor de sfeer en het ritme van deze voorloper van de tango. Haar inspiratiebron was een schilderij van de Rotterdamse schilderes Tineke Noordzij dat een milonga dansend paar in het donker uitbeeldt. In de compositie zoekt het paar zich een weg waarbij de spanning langzaam oploopt naar een verrassende climax.
Kijk voor meer informatie op de website www.duodelibes.com of www.facebook.com/duodelibes.
Locatie: Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam. Entree: € 17,50 voor volwassenen inclusief consumptie, € 12,50 tot 12 jaar/studenten. Kaartverkoop: info@arrangetto.nl.

Check Also

Philip rapt er op los

Bergschenhoek - De 8-jarige Philip Buurman is een liefhebber van rappen. Hij rapt graag mee met bekende rappers zoals Ali B en Snelle. Toen hij de rap van Ali B en Jandino hoorde (1,5 meter) kwam de leerling van CBS de Acker op een idee.

Geef een reactie