vrijdag 28 februari 2020 | week 09
Home » Lezersschrijven » Burgerinitiatief Lansingerland

Burgerinitiatief Lansingerland

Mooi, dat burgerinitiatief vanuit de gemeente. Toch heb ik enkele kanttekeningen.
Op social media (Instagram) wordt het weergegeven als: “Heb jij jouw idee voor een nog mooier, groener, socialer of duurzaam Lansingerland al aan ons bekend gemaakt, ga dan naar onze website”.
Er wordt echter niet bij vermeld dat je daar zelf actief en financieel aan moet bijdragen. Het idee moet gepitcht worden voor een select clubje, de gemeenteraad of commissie waarschijnlijk, die daarna beoordeelt of jouw idee aangenomen wordt.
Ik zou het graag zien dat die actie niet door dat selecte clubje beoordeeld wordt, maar gemeentebreed, via bijvoorbeeld social media en uitgevoerd wordt zonder al die poespas van pitchen, eigen bijdrage en actievoeren. Dat heeft, buiten eventuele zelfverheerlijking als gemeente, totaal geen toegevoegde waarde aan een goed idee.
Mijn idee is bijvoorbeeld dat ik graag meer kleur in het Bergse Bos en A.M.G. Schmidtpark zou willen zien na de kaalslag in Lansingerland.
Mooie bloesembomen in de lente en kleurige bomen in de herfst. Tot de kaalslag was het Bergse Bos best wel saai in de lente en herfst.
Ook het planten van bloembollen in de kleine grasperken in de wijken lijkt mij een goed idee. Of minibossen in de gemeente.
Daar ben ik alweer te laat voor las ik, gezien de nieuwe aanplant in het A.M.G. Schmidt ark en in het Bergse Bos door Staatsbosbeheer.
Het had zoveel mooier kunnen zijn met inspraak en ideeën. Het zij zo, maar wel jammer na die enorme kaalslag in onze gemeente, voor die gemiste kans.

Jacques Lansbergen
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Ad van Liempt en Het Verhaal

Het Verhaal moet verteld blijven, propageert de nationale organisatie 75 Jaar Vrijheid. Ad van Liempt …

Geef een reactie