vrijdag 28 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » Bruidegom wist ‘zo loopt er maar één in Berkel’!
Het bruidspaar kreeg maandagmiddag bezoek van de burgemeester en ook kwam er een felicitatie van zowel de Koning als zijn Commissaris van Zuid-Holland.

Bruidegom wist ‘zo loopt er maar één in Berkel’!

Bruidegom wist ‘zo loopt er maar één in Berkel’!

Berkel en Rodenrijs – Bert Gelderblom en Riek Gelderblom-Treurniet vierden maandag 20 januari hun 60-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Pieter van de Stadt bracht hen namens de gemeente een felicitatiebezoek en kwam niet met lege handen. Hij bracht naast een fraai boeket tevens een ingelijste kopie van de trouwakte mee waar hij het bruidspaat mee verraste.

Trees Borkus-Henskens

Bert zag het levenslicht aan de Polderweg op de grens van Pijnacker en Berkel in een gezin met acht kinderen. In Berkel leerde hij Riek Treurniet kennen. “Meteen toen ik haar zag dacht ik: zo loopt er maar één in heel Berkel!” En terwijl hij het zegt glundert hij.
De liefde kwam van twee kanten en na enkele jaren van verkeren trouwde het paar. Ze vonden een leuke woning in de toenmalige nieuwbouw aan de Van Aalststraat en de Verveenstraat. Negentig woningen waar voor het merendeel gezinnen met kinderen kwamen wonen. Bert en Riek kregen een dochter en vier zonen en die hadden er een schitterende tijd met veel vriendjes en buiten spelen.
Zelf was Riek er een van zes. Haar vader was tuinder en er was thuis altijd wel iets te doen. “Ik wilde graag handwerkonderwijzeres worden, maar dat vond mijn vader maar niks. Er was thuis werk zat.” Wel werkte ze een tijdje in de winkel van Bakker van der Breggen in het dorp. Dat handwerken kwam later en nog steeds zijn naaien en breien een hobby van de bruid. Bert werkte tot zijn pensionering als vertegenwoordiger van zaden door heel het land. In de beginperiode van hun huwelijk werkte Bert ook nog vaak bij een tuinder voor hij naar z’n werk ging; om tomaten te plukken of sla te snijden om wat bij te verdienen voor zijn gezin.

Appartement

Na twintig jaar verhuisde de familie naar de Rodenrijseweg tot een half jaar geleden de sleutel werd overhandigd van een splinternieuw appartement aan de Laan van Romen. Fijn midden in het centrum en van alle gemakken voorzien. Op een later tijdstip wordt het diamanten huwelijksfeest gevierd met vrienden en bekenden. En met de hele familie die inmiddels naast het bruidspaar en de vijf kinderen in zestig jaar verder is gegroeid met partners, negentien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Check Also

Even voorstellen…

Lansingerland - Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland. Deze maand stellen zij het Burgermeetnetwerk Lansingerland aan u voor.

Geef een reactie