vrijdag 28 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » WO-2 Café Lansingerland
Welk verhaal vertelt deze foto?

WO-2 Café Lansingerland

WO-2 Café Lansingerland

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. In Lansingerland worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd om onze vrijheid te vieren en de oorlog te gedenken. Eén van die activiteiten is het WO-2 Café. De cafévorm is bewust gekozen zodat bezoekers vrijblijvend kunnen binnenlopen of weggaan wanneer het hen uitkomt.

Met de informatie uit het WO-2 Café zorgen de historische verenigingen er voor dat de verhalen over de oorlog verteld kunnen blijven worden. Ook bij kinderen en jongeren is er nog veel interesse in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
Heeft u nog een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog? Een verhaal uit eerste hand of juist doorverteld door de generaties heen?
Heeft u een voorwerp waarvan de geschiedenis bekend is of heeft u juist een vraag die u wilt stellen?
Kom dan langs bij het WO-2 Café Lansingerland. In het herdenkingsjaar 2019-2020 kunt u elke maand in één van de vestigingen van bibliotheek Oostland in Lansingerland terecht.

Meidagen 1940

Deze maand is het thema: ‘De meidagen van 1940’. Dit achtste WO-2 Café Lansingerland zal gehouden worden op 25 januari van 10.15 tot 12.45 uur in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs.
Meer informatie via de Stichting Historisch Belang Lansingerland, een samenwerking van de samenwerkende historische verenigingen, via hnb4045@gmail.com of bel 06 – 300 272 88.

Check Also

Even voorstellen…

Lansingerland - Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland. Deze maand stellen zij het Burgermeetnetwerk Lansingerland aan u voor.

Geef een reactie