vrijdag 28 februari 2020 | week 09
Home » fbpost » “Het zou jammer zijn te moeten stoppen met de activiteiten voor onze leden”
De drie bestuursleden die er mee stoppen zijn v.l.n.r. Cees Riek en Henk. Foto: John Hofman.

“Het zou jammer zijn te moeten stoppen met de activiteiten voor onze leden”

Dringende oproep nieuwe bestuursleden 3B Sociaal Belang

“Het zou jammer zijn te moeten stoppen met de activiteiten voor onze leden”

Berkel en Rodenrijs – Ruim 30 jaar zet 3B Sociaal Belang zich in voor mensen die moeten leven van een sociale uitkering zoals de AOW en dat betekent meestal het minimum inkomen. Iedere week organiseert ze tal van activiteiten zoals klaverjassen, sjoelen, gymnastiek, jeu de boules en creativiteit. Het dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en penningmeester, heeft inmiddels de leeftijd bereikt om het stokje aan anderen over te geven. Huidig voorzitter Henk van Lobberegt: “Als niemand zich aanmeldt dan zijn we helaas genoodzaakt de vereniging op te heffen en dat zouden we zeer betreuren”.

John Hofman

Alle drie (voorzitter Henk, penningmeester Cees van Rosmalen en secretaris Riek van Vreden, red.) hebben zich zo’n zeven tot negen voor de club ingezet.
Vier dagdelen per week organiseert 3B Sociaal Belang verschillende activiteiten. Men kan kiezen voor de maandagmiddag wanneer er van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules wordt gespeeld bij de afdeling jeu de boules van TOGB (alleen in de periode 1 april tot 1 november). Of voor de dinsdagmiddag in gebouw De Ark met creatief bezig zijn, de woensdagochtend met gymnastiek van 09.00 tot 10.00 uur in gebouw Den Opper (TOGB tafeltennis) op sportpark Het Hoge Land of de donderdagmiddag met sjoelen en klaverjassen, ook in De Ark.
Daarnaast wordt er 1x per jaar gezwommen in Pijnacker en gaat men, bij voldoende belangstelling jaarlijks met elkaar vissen. Op de laatste dinsdag van de maand is er ’s avonds een bingo in De Ark met leuke prijzen. Voldoende keuze nietwaar?
Lobberegt: “De mensen zijn er even uit want altijd thuis zitten is niet goed. Er worden contacten gelegd, nieuwtjes uitgewisseld, kortom, je bent onder de mensen. De vereniging heeft momenteel zo’n 170 leden en als er geen mensen zijn te vinden die een bestuursfunctie willen aanvaarden dan zou je al deze mensen teleurstellen”. Het gaat om mensen die de zaak ‘draaiende’ houden, want er wordt gymnastiek gegeven onder deskundige leiding en er is een vrijwilliger die het jeu de boules leidt.

Oproep

Donderdag 16 januari was De Heraut even in de Ark, waar er gezellig werd geklaverjast en gesjoeld. Conclusie: dit mag niet ter ziele gaan! Er zijn vast en zeker mensen in Lansingerland die nog wat vrije tijd over hebben, gepensioneerd zijn en misschien ongewenst achter de geraniums zitten. Onder hen moeten er toch wel enkele nieuwe krachten zijn te vinden die in het bestuur willen plaatsnemen.
Uiteraard zijn ook nieuwe deelnemers aan de activiteiten van harte welkom! Voor de contributie hoeft u het niet te laten: deze is € 16,– per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 1,35 per maand! Voor zowel het zwemmen, jeu de boules als gymnastiek wordt een extra bijdrage gevraagd van € 5,–.
Als u interesse hebt om een bestuursfunctie op u te nemen, dan kunt u informatie krijgen c.q. u aanmelden bij Riek van Vreden, tel. 010 – 511 72 58. Hopelijk kan De Heraut binnenkort drie nieuwe bestuursleden op de foto zetten!

Check Also

Ontwerpwedstrijd ‘voedselplek’ voor basisscholen

Regio - Kinderen zitten steeds meer binnen, terwijl de voordelen van buitenlessen zich keer op keer bewijzen. Op dinsdag 7 april, tijdens Nationale Buitenlesdag, geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. IVN Zuid-Holland en Jong Leren Eten Zuid-Holland lanceren in het kader van de Nationale Buitenlesdag de ‘ontwerpwedstrijd voedselplek’.

Geef een reactie