zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » Thea van Gent sluit bijna 50 jaar in de gezondheidszorg feestelijk af
“Samen werken met elkaar voor mensen die er niet voor hebben gekozen hier te wonen. Dus ook met de collega’s op de foto” aldus Thea (met bloemen vooraan).

Thea van Gent sluit bijna 50 jaar in de gezondheidszorg feestelijk af

Thea van Gent sluit bijna 50 jaar in de gezondheidszorg feestelijk af

Berkel en Rodenrijs – Ze voelt zich ‘erin geluisd’, maar straalt; Thea van Gent die donderdagavond 16 januari afscheid nam van collega’s en vrijwilligers in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof, omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. In het grootste geheim bereidden haar collega’s een afscheidsfeestje voor waarbij ook haar man en kinderen van de partij waren.

Door Trees Borkus-Henskens

’s Middags werd een vrijwilligersmiddag georganiseerd die al in het teken stond van het afscheid. In diverse workshops kregen zij de gelegenheid mee te werken aan een verrassingscadeautje voor Thea dat zij samen ’s avonds tijdens het afscheidsfeest konden overhandigen.

Stille trom

Thea van Gent, teamleider Zorg en Welzijn, vakgroepvoorzitter Welzijn en coördinator Laurens Uit&Thuis, wilde met stille trom vertrekken, maar daar dachten veel mensen om haar heen toch anders over. Daardoor zag haar laatste werkdag er anders uit dan gedacht. Na de workshops en het gezamenlijke eten wachtte Thea enkele leuke verrassingen. De vrijwilligers overhandigden haar mappen vol herinneringen waar – zo werd beloofd – de foto’s van de afscheidsdag nog aan toegevoegd zullen gaan worden. Ook kreeg zij een fraaie etagère met daarop volop wintervoer voor de dieren die bij haar in de tuin komen. Daarna volgde een bon om samen met haar echtgenoot uit eten te gaan en als klap op de vuurpijl werd ze door haar collega’s luid toegezongen met een ‘op naam’ geschreven lied uit het leven gegrepen.
Locatiemanager Ellen Hansen verraste Thea met een fraai boeket en een mooi beeldje van Corrie Ammerlaan-van Niekerk. Dat had de toepasselijke titel ‘Een nieuw begin’.

Een nieuw begin

“Jullie krijgen mij stil!” reageerde een geëmotioneerde Thea die gaat genieten van haar welverdiende pensioen na 48 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende functies – onder andere als consulent, coach, trainer – binnen de gezondheidszorg. “Het afscheid valt zwaar, want mijn werk was mijn hobby en ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Het samen werken met elkaar voor mensen die er niet voor hebben gekozen hier te wonen.” Thea kwam met een lach en vertrekt met een lach; en dat wenst ze iedereen toe. “Je doet iets moois met plezier en liefde en dat geeft voldoening.”
Pensionering wil voor Thea zeker niet zeggen dat ze op haar lauweren gaat rusten. “Thuis heb ik meerdere naaimachines staan waar ik eindelijk tijd voor krijg om creatief mee aan de slag te gaan. Bovendien hebben we een grote tuin en een groot huis, dus kan ik eindelijk al die kasten eens gaan opruimen. Meer tijd vrij maken voor elkaar, onze kinderen en huisdieren (honden) en cursussen in textiele werkvormen gaan geven. Bovendien wat meer gaan samenwerken met een van onze dochters die beeldend kunstenaar is en regelmatig op kunstmarkten present is. Daarnaast mijn Duits gaan ophalen en dan ben ik vast nog iets vergeten. Ik begin dus gewoon aan een tweede leven!”

Check Also

Even voorstellen…

Lansingerland - Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland. Deze maand stellen zij het Burgermeetnetwerk Lansingerland aan u voor.

Geef een reactie