woensdag 8 april 2020 | week 15
Home » Nieuws » Jan-Willem van den Beukel kandidaat-wethouder
Jan-Willem van den Beukel.

Jan-Willem van den Beukel kandidaat-wethouder

Jan-Willem van den Beukel kandidaat-wethouder

Lansingerland – De fractie en het bestuur van CDA Lansingerland dragen Jan-Willem van den Beukel voor als wethouder van de gemeente Lansingerland. Van den Beukel wordt daarmee de opvolger van Albert Abee, die op 18 februari benoemd wordt als wethouder in de gemeente Westland. Jan-Willem van den Beukel is 38 jaar, woont in Berkel en Rodenrijs, is getrouwd en heeft vier kinderen.

De afgelopen periode hebben bestuur en fractie verschillende gesprekken met Van den Beukel gevoerd. Daarin is de conclusie getrokken dat hij een uitstekende kandidaat is voor de portefeuille duurzaamheid, glastuinbouw & greenport en financiën & grondzaken.
Jan-Willem van den Beukel is nu nog werkzaam als senior manager bij internationaal accountants- en adviesbureau PriceWaterhouseCoopers in Amsterdam. Hij geeft daar leiding aan een internationaal team van specialisten op het snijvlak van duurzaamheid en financiën. Daarvoor is hij vijf jaar lang beleidsmedewerker geweest bij de Tweede Kamerfractie van het CDA op het vlak van ruimtelijke ordening, milieu, verkeer, duurzaamheid en energie.

Snelheid

De CDA-fractie Lansingerland en het bestuur van CDA Lansingerland zijn zeer tevreden dat er snel een goede opvolger voor Albert Abee is gevonden. Fractievoorzitter Matthijs Ruitenberg: “Het is niet eenvoudig om tussentijds een wethouder te moeten vervangen. We zijn daarom erg te spreken dat we een kandidaat hebben kunnen vinden die uit Lansingerland komt en die veel affiniteit met en kennis van de thema’s heeft waarvoor hij straks als wethouder verantwoordelijk is. Hij heeft een enorm netwerk binnen en buiten het CDA dankzij zijn achtergrond in Tweede Kamer en is al 20 jaar CDA-lid, een christen-democraat in hart en nieren. Met zijn achtergrond als ingenieur van Wageningen Universiteit kan hij de verdere versterking van de economische positie onze greenport en het glastuinbouwcluster met duurzaamheid verbinden, dat is voor Lansingerland van groot belang.”
Van den Beukel is enthousiast over zijn voordracht: “Sinds we als jong gezin 10 jaar geleden in Berkel Dorp zijn neergestreken, hebben we genoten van het goede leven hier. Tegelijk hebben we ons met plezier ingezet voor de samenleving in de buurt, via school, verenigingsleven en kerken, maar altijd naast mijn baan in Den Haag en Amsterdam. Dat ik nu als wethouder voltijds de publieke zaak mag dienen, in mijn eigen gemeente en op deze belangrijke thema’s, zie ik als een groot voorrecht. Ik sluit me daarom met frisse, duurzame energie graag aan bij het sterke team van burgemeester en wethouders dat er nu al zit. Ook zie ik uit naar de samenwerking met alle raadsleden. Voor inwoners en ondernemers wil ik graag bereikbaar zijn, gewoon als mede-inwoner. De komende weken benut ik om mijn werk bij PwC af te ronden en ingewerkt te raken op belangrijke dossiers. Ik wil zo snel mogelijk concreet aan de slag voor Lansingerland.”

De stemming in de gemeenteraad en de benoeming van Jan-Willem van den Beukel als wethouder zijn voorzien in de raadsvergadering van 20 februari.

Check Also

Besmetting coronavirus verpleeghuis Bergschenhoek

Bergschenhoek - Verpleeghuis Oranjehoeck in Bergschenhoek is hard getroffen door het coronavirus. In de Oranjehoeck wonen 56 cliënten. Een groot aantal van hen is besmet geraakt en inmiddels zijn ook bewoners aan het virus overleden.

Geef een reactie