donderdag 23 januari 2020 | week 04
Home » Nieuws » Thomas Jansen behaalt tweemaal zilver tijdens ONK
Thomas Jansen (links) behaalde zilver op 200 meter rugslag en 400 meter wisselslag.

Thomas Jansen behaalt tweemaal zilver tijdens ONK

Thomas Jansen behaalt tweemaal zilver tijdens ONK

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan in Tilburg heeft Berkelaar Thomas Jansen zilver behaald op de 200 meter rugslag en de 400 meter wisselslag.

Na jaren gezwommen te hebben tussen de minioren en junioren behoort Thomas Jansen (18) nu tot de leeftijdscategorie senioren. Tweedejaars student Thomas zwom vijf afstanden en zwom vijf keer in de A-finale. In zijn eerste senioren-jaar vond hij meteen aansluiting bij de Nederlandse zwemtop.
Op de 400 meter wisselslag behaalde Thomas een zilveren medaille. Hij eindigde in een tijd van 4:19.00 na niemand minder dan Arjan Knipping die deze zomer naar de Olympische Spelen in Tokio gaat. De nummer 3 tikte 8 seconden na Thomas aan. Ook op de 200 meter rugslag zwom Thomas in 1:57.42 – in een persoonlijk record – naar de tweede plaats. De 200 meter vlinderslag in 2:02.05 was goed voor een 4e plaats van Nederland. Op de 200 meter wisselslag en 800 meter vrije slag zwom Thomas in de A-finale.
Sinds oktober 2019 is de Berkelaar toegetreden tot Team24. Een team van zeven jonge zwemmers waar de KNZB van verwacht dat zij de Olympische Spelen van 2024 kunnen halen. Met dit team gaat hij drie keer per jaar op een drieweekse trainingsstage in het buitenland in de hoop dat hij zich zo verder kan ontwikkelen.

Check Also

Zonnedakproject feestelijk geopend

Bleiswijk - Nieuwe Lansinger Stroom en Personal Vision beleefden zaterdag 18 januari een bijzonder en zonnig moment met de feestelijke opening van fase 1 van het zonnedakproject. De officiële opening van Zonnedak Persoon werd verricht door voorzitter van Nieuwe Lansinger Stroom Menno van der Woude samen met Roy Persoon van Personal Vision en wethouder Albert Abee van Lansingerland.

Geef een reactie