maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Highland Hockey biedt topsport
Een strafcorner die genomen gaat worden door het Amsterdamse Pinoké dat speelde tegen Nijmegen.

Highland Hockey biedt topsport

Highland Hockey biedt topsport

Berkel en Rodenrijs – Voor het derde achtereenvolgende jaar werd in twee zalen van Sporthal Oostmeer het jaarlijkse indoortoernooi van Highland Hockey georganiseerd. Met topteams die vanuit het hele land naar sportpark Het Hoge Land kwamen om daar met elkaar de strijd aan te gaan.

Trees Borkus-Henskens

Met op 23 december de D-jeugd (10 t/m 12 jaar), 27 december de C-jeugd (12 t/m 14), 30 december de B-jeugd (14 t/m 16 ) en in het nieuwe jaar op 2 januari de A-jeugd (16 t/m 18) werden de wedstrijden gehouden en in totaal rond de 600 spelers en hun begeleiders ontvangen. De teams gebruikten dit toptoernooi niet alleen om te presteren, maar zich ook voor te bereiden op eventuele deelname aan het NK op 8 februari in het Topsport Centrum in Rotterdam.

Dagvullend

De wedstrijden in het Highland Indoor Tournament voor jeugdspelers werden allemaal tussen 09.00 – 16.50 uur gespeeld, waarna de prijsuitreiking plaatsvond. Elke dag zes jongens- en zes meisjesteams; tophockey jeugdteams die tegen elkaar uitkwamen voor de toernooiwinst. In het veldseizoen (een vijftiental inclusief wissels) spelen de teams al met elkaar, waarna voor het zaalteam de besten worden geselecteerd. Binnen spelen ze zes tegen zes met vier wissels. De deelnemers kwamen vanuit het hele land. Uit plaatsen als onder andere Den Bosch, Utrecht, Bloemendaal, Groningen, Nijmegen, Amsterdam, de eigen regio, maar ook uit het Belgische Brussel. Van de verenigingen die inschreven kwamen alleen de topteams naar de Oostmeerhal.

Succesvol

“Een succesvol en super professioneel toernooi,” kijkt mede-organisator Jordy van der Zwet terug nadat de laatste prijs is uitgereikt. Bovendien een toernooi dat snel is volgeboekt en het wint van de overige landelijke toernooien. Al drie jaar georganiseerd samen met Sonja de Boer en Fieke Uwland en veel vrijwilligers die meehelpen om er een geslaagd sportief festijn van te maken. En gelukkig bleef het al die dagen voor de EHBO-trommel bij het plakken van een enkele pleister.
“We krijgen van alle kanten medewerking en dat werkt natuurlijk heel prettig. De verzorging bij Charlie’s is prima en afgestemd op gezonde voeding voor de deelnemers en bovendien schenkt Jumbo Westpolder gratis fruit. Ook Dita heeft z’n naam aan ons toernooi verbonden en daar zijn we best trots op.”
Nu al weet het organiserend team: “Volgend jaar weer; de vierde editie!”

Check Also

Spits Roland Bergkamp stopt met voetballen

Bergschenhoek - De balvaste spits Roland Bergkamp heeft VV Katwijk verzocht om zijn nog een jaar doorlopende contract te ontbinden. VV Katwijk heeft na vele gesprekken het verzoek van de inwoner van Bergschenhoek ingewilligd, ondanks dat de club de beslissing ten zeerste betreurt.

Geef een reactie