woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » Algemeen » Bestrijding eigenprocessierups

Bestrijding eigenprocessierups

Het afgelopen jaar was het veel in het nieuws: overlast van de eikenprocessierups. Wat veel mensen niet weten is dat u door het aantrekken van natuurlijke vijanden van de rups ook mee kunt helpen aan de bestrijding. Er zijn zelfs speciale bollenmengsels ontwikkeld die deze natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en daarmee ook vogels aantrekken.
De gemeente Lansingerland onderneemt zelf ook actie om de leefomgeving van insecten en vogels te verbeteren, onder andere door in de buurt van eiken deze bloembollen aan te planten.
Wilt u de gemeente helpen de overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan? Mail dan voor 13 december uw naam en telefoonnummer naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl en maak kans op een zakje bloembollen!

Check Also

Opperdepop Festival duurt dit jaar drie dagen!

Lansingerland - Tijdens de tweede editie van Opperdepop op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020 zullen veel bekende namen het podium betreden. Ook culinair is er heel veel te beleven!

Geef een reactie