zaterdag 7 december 2019 | week 49
Home » Algemeen » Bestrijding eigenprocessierups

Bestrijding eigenprocessierups

Het afgelopen jaar was het veel in het nieuws: overlast van de eikenprocessierups. Wat veel mensen niet weten is dat u door het aantrekken van natuurlijke vijanden van de rups ook mee kunt helpen aan de bestrijding. Er zijn zelfs speciale bollenmengsels ontwikkeld die deze natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en daarmee ook vogels aantrekken.
De gemeente Lansingerland onderneemt zelf ook actie om de leefomgeving van insecten en vogels te verbeteren, onder andere door in de buurt van eiken deze bloembollen aan te planten.
Wilt u de gemeente helpen de overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan? Mail dan voor 13 december uw naam en telefoonnummer naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl en maak kans op een zakje bloembollen!

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie