zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Advertorial » The War Child-Bracelet maakt het verschil
Bas Verdonk en Marco Borsato

The War Child-Bracelet maakt het verschil

The War Child-Bracelet maakt het verschil

Berkel en Rodenrijs – Vanuit een diep verlangen een verschil te maken in het leven van kinderen in oorlog, bundelde designer Bas Verdonk zijn krachten met Marco Borsato. Uit hun samenwerking ontstond het idee voor ‘de War Child-Bracelet’, een initiatief waarbij verschillende vrienden van War Child de komende jaren eigenhandig unieke bedels zullen ontwerpen. De armbanden zijn sinds kort ook te koop bij Juwelier Ingrid Pruisken te Berkel en Rodenrijs.

De War Child-Bracelet verbindt en kan letterlijk en figuurlijk een band voor het leven zijn. De geschakelde armband vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog én symboliseert de kracht van vriendschap. “Dag in, dag uit vertel ik het verhaal over War Child”, zegt Marco. “Omdat het verteld moet worden. Het gaat om miljoenen kinderen die allemaal een naam hebben maar niet in staat zijn te spreken over het onrecht dat hen wordt aangedaan. Door ze weer te laten spelen, bezig te zijn met muziek, weer vriendjes te laten maken helpen we deze kinderen.”
Bas vult aan: “De verhalen van Marco raakten mij. Daardoor kwam het idee voor de armband en in no time waren we aan het tekenen”.
De Sterling zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van een AK47 machinegeweer gebruikt en in beslag genomen in een conflictzone. Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen de schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in oorlog. Deze transformatie is dan ook symbolisch; het laat zien dat kinderen die hebben geleden onder geweld met de juiste steun een mooie toekomst tegemoet gaan.

War Child’s missie omarmen

Aan het bijzondere initiatief werken ruim 120 mensen mee, inclusief studenten van de vakschool in Schoonhoven. Stuk voor stuk zetten zij zich kosteloos in voor kinderen in oorlog. Ook de 200 juweliers in Nederland en België die de armband zullen aanbieden, verrekenen enkel de materiaalkosten. Voor hen is de verkoop van de War Child-Bracelet geen verdienmodel: de inkoopprijs staat gelijk aan de verkoopprijs. Zo zetten de deelnemende juweliers zich de komende jaren in voor War Child’s missie.
Dankzij de eindeloze inzet van alle betrokkenen gaat 74% van de opbrengt rechtstreeks naar de steun aan kinderen die opgroeien in conflictgebieden. De schakels van de War Child-Bracelet – gemaakt van volledig gerecycled zilver – zijn geproduceerd in Emmen; de bedels worden in Tilburg vervaardigd. Door de productie in z’n geheel in Nederland uit te voeren, kan worden gegarandeerd dat het proces in lijn is met de fairtrade-richtlijnen.

Check Also

Bekkers Men and Women

Maart is een bijzondere maand voor Mike Bekkers en zijn ouders. In die maand - 38 jaar geleden - gingen de ouders van Mike van start met een dames- en herenmodezaak in het centrum van Bleiswijk die de naam Paul’s Fashion vrijetijdsmode kreeg. De zaak liep goed en ook zoon Mike voelde wel iets voor de modebranche. Hij nam de zaak over en gaf er een eigen draai aan.

Geef een reactie