zaterdag 7 december 2019 | week 49
Home » Politiek » College buigt zich over overname Eneco

College buigt zich over overname Eneco

College buigt zich over overname Eneco

Lansingerland – Maandag werd bekend dat de nieuwe eigenaar van Eneco uit Japan komt. Een consortium, geleid door auto- en energieconcern Mitsubishi, betaalt € 4,1 miljard euro voor alle aandelen van Eneco. Het geld komt terecht bij 44 Nederlandse gemeentes, want zij zijn eigenaren van Eneco. Onder deze gemeentes valt ook Lansingerland, dat 3,38% van de verkoopopbrengst van de aandelen Eneco op de rekening kan bijschrijven; een bedrag van zo’n 138 miljoen euro. In een reactie zegt wethouder financiën Albert Abee: “Het college heeft de brief van de aandeelhouderscommissie ontvangen. Die gaan we zorgvuldig bestuderen en daar nemen we de tijd voor die nodig is. Dat alles leidt tot een afweging om de raad wel of niet voor te stellen om de aandelen van Eneco te verkopen. Mocht dat zo zijn, dan doen we pas dán een voorstel voor de aanwending van het bedrag. Het gaat om een bedrag van zo’n 138 miljoen euro. Dat staat gelijk aan 3,38% van de verkoopopbrengst van de aandelen Eneco.”

Check Also

“Opschaling onderhoudsniveau buitenruimte”

Lansingerland - In vervolg op de presentatie van het rapport van Lansingerland Peilt over de kwaliteit van de leefomgeving en onze publicatie daarover in De Heraut van 30 oktober jl., wil wethouder Simon Fortuyn nog wel een en ander toelichten. “We onderkennen het belang van meer groen en water in de woonomgeving als maatregelen in het kader van klimaatadaptie.”

Geef een reactie