woensdag 8 april 2020 | week 15
Home » Nieuws » Berkel tegen HVC ’10 kent een bizar slot
Berkel viert feest na de gelijkmaker. V.l.n.r. Jos Buitenhuis Emiel van der Breggen doelpuntenmaker Loek Buitenhuis en Lars van der Breggen. Foto: Fred Roobol.

Berkel tegen HVC ’10 kent een bizar slot

Berkel tegen HVC ’10 kent een bizar slot

Berkel en Rodenrijs – De meest hectische wedstrijd die de laatste jaren op het Berkelse sportpark is gespeeld, zou Berkel uiteindelijk Berkel de broodnodige drie punten opleveren. “Bizar”, noemde ook Berkel-trainer Jan van der Lugt de uiteindelijke uitslag die Berkel in de laatste tien minuten met twee doelpunten bewerkstelligde. Met de 4-3 overwinning was Berkel niet ongelukkig. Een pleister op de wonde, omdat het eerder deze competitie zo tegen heeft gezeten.

Rien Kuyvenhoven

Berkel tegen HVC ’10 is niet altijd de prettigste confrontatie geweest, omdat eerder dit jaar de wedstrijd moest worden gestaakt. Nu voor de derde maal tegen deze tegenstander wist Berkel de winst te pakken ondanks dat de ploeg al na vijf minuten tegen een achteratand aan keek. Leon Rensink liet zijn tegenstander te veel ruimte waardoor Jarno Reurink fraai de 0-1 kon binnen schieten.
Voordat het eerste half uur verstreken was, had Berkel de achterstand ongedaan gemaakt waarbij Jos Buitenhuis zijn naam als schutter waar had weten te maken. De doorkopbal van Thom van Leeuwen bracht hem in scoringspositie, 1-1. De fout van de matige verdediger Daniël Storm deed de rest, waardoor Buitenhuis zijn tweede doelpunt kon laten noteren, 2-1.
Berkel, dat moest aantreden zonder Pieter van der Breggen, Erwin van der Stoep en Ruben Gorter, zag de blessurelijst na de eerste vijfenveertig minuten groeien toen achtereenvolgens Leon Rensink, Melvin de Groot en Remco de Winter ook moesten afhaken. Het kwam de organisatie binnen de ploeg niet ten goede met zes basisspelers aan de kant. Het geluk was Berkel goed gezind. Rick Ammerlaan, ook op halve kracht, zou een inzet van de doellijn halen. HVC ’10 zag nog een goede doelpoging voorlangs gaan. Berkel leek kansloos toen de ploeg uit Hoek van Holland eveneens binnen een minuut de achterstand van 2-1 ongedaan wist te maken met nog een klein half uur te spelen.

Stevige pot voetbal

De gasten kregen met nog twintig minuten te spelen door defensieve fouten bij de thuisclub de overwinning bijna in de schoot geworpen toen achtereenvolgens Michael Bos en Kyrill Slutsky de wankelende Berkelse defensie wisten te verschalken met twee doelpunten binnen één minuut. De stevige pot voetbal met voor beide ploegen vier gele kaarten door scheidsrechter Thomas Groenendijk leek uit de hand te lopen. Maar de revanchegevoelens bij de thuisclub tegen deze irritante tegenstander leken bij Berkel magische krachten op te roepen. Met nog vif minuten te spelen was invaller Freek van der Velden de motor waarmee Berkel tot een laatste stuiptrekking kwam. De snelle Van der Velden bediende eerst op maat Loek Buitenhuis die de mogelijkheid kreeg de bal met het hoofd achter de bezoekende sluitpost te koppen, 3-3. De uitbraak in de volgende minuut van Van der Velden rondde hij zelf doeltreffend af, 4-3. De gasten verlieten scheldend en tierend op elkaar het veld, waarna zij in de kleedkamer van hun trainer Pieter Boon ook nog eens de volle laag kregen.

Check Also

Besmetting coronavirus verpleeghuis Bergschenhoek

Bergschenhoek - Verpleeghuis Oranjehoeck in Bergschenhoek is hard getroffen door het coronavirus. In de Oranjehoeck wonen 56 cliënten. Een groot aantal van hen is besmet geraakt en inmiddels zijn ook bewoners aan het virus overleden.

Geef een reactie