maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Advertorial » Oliebollenkraam vindt opnieuw plek in Berkel Centrum
Puck van den Bulk zet de traditie in de oliebollenverkoop voort in Berkel Centrum.

Oliebollenkraam vindt opnieuw plek in Berkel Centrum

Oliebollenkraam vindt opnieuw plek in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Op de vertrouwde plek in de Herenstraat bij Het Plein staat sinds vorige week weer de bekende oliebollenkraam van de familie Van den Bulk. Rond de veertig jaar geleden begonnen Miek en Elma met hun oliebollenkraam; een in Pijnacker en een in Berkel Centrum. Dit jaar staat de volgende generatie tussen de oliebollen: zoon Tim in Pijnacker en dochter Puck in Berkel Centrum.

“We hadden het graag anders gezien,” kijkt Puck op een moeilijke periode terug. “Onze moeder heeft nog net gezien dat er een nieuwe wagen kwam die Tim helemaal zelf en naar haar wens bouwde. Ook de nieuwe kleding keurde ze goed en ze was er van overtuigd dat ze dit jaar in haar nieuwe kraam zou kunnen staan. Maar ze was al lang ziek en het werd steeds zwaarder voor haar.”
Puck besloot eerder dit jaar al afspraken te maken met haar werkgever om een deel van november en de maand december minder te werken om te kunnen assisteren in de oliebollenkraam. “Mijn moeder was vorig jaar al ziek, maar ze werkte toch door. Haar zestigste verjaardag hebben we nog met elkaar gevierd, maar op 13 november is ze helaas overleden. Daarom heb ik het nu opgepakt; om haar werk voort te zetten in haar nieuwe wagen en de klanten de lekkere oliebollen in soorten en maten te kunnen leveren zoals ze al jaren gewend zijn.”
Puck en haar medewerkers staan van dinsdag tot en met zaterdag van half tien tot een uur of vijf/zes in het centrum tot het einde van het jaar. “De klanten zullen misschien even moeten wennen aan de nieuwe kraam, de outfit en de gezichten, maar de kwaliteit blijft hetzelfde; volgens oma’s recept. We zien alleen maar blije gezichten en daar worden ook wij weer blij van.”

Check Also

Martin van der Wel Tweewielers vernieuwt

Na zeventien jaar heeft Martin van der Wel, met zijn zaak actief vanaf de hoek van de Dorpsstraat, afscheid genomen van Bike Totaal. Met een nieuw logo en een nieuwe website is die naam verdwenen en zal de zaak verder gaan als Martin van der Wel Tweewielers.

Geef een reactie