maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » TOGB vindt zijn Waterloo bij Boshuizen
TOGB-aanvoerder Jay Zandbergen (r) in duel met Mike Bekooij van Boshuizen. Foto: Ron Fruining.

TOGB vindt zijn Waterloo bij Boshuizen

Trainer Ermes: “Anderhalf jaar dominant geweest, nu even niet”

TOGB vindt zijn Waterloo bij Boshuizen

Leiden – Na de ongeslagen reeks van het vorig seizoen tot vorige week, staat TOGB na het bezoek aan Boshuizen weer met beide benen op de grond. De Berkelse voetballers moesten verdiend met 3-0 het onderspit delven tegen een in deze wedstrijd betere ploeg. Niet geheel onverwacht voor trainer Ronald Ermes: “Als ik van huis ga vraag ik altijd aan vrouw en kinderen voor een goed resultaat te duimen. Vanmorgen gaf mijn voorgevoel me in ze te vragen dit een keertje extra te doen”.

Rien Kuyvenhoven

Dat het niet zo door kon gaan was voor iedereen duidelijk. De Berkelse formatie die met één punt achterstand op koploper DHC uit Delft kans had op een periodetitel, trof het niet bij Boshuizen. De Leidenaren die op een abominabel slecht veld hun wedstrijden afwerken en daar ook nog een enorme portie werklust aan toe wisten te voegen, hielden TOGB negentig minuten lang in een houdgreep.
Ronald Ermes noemde na afloop drie factoren die aan de uiteindelijke nederlaag debet waren. “TOGB is niet gewend op zo’n slecht veld te spelen. Ik voelde aan dat de druk er een beetje op stond deze wedstrijd en in de eerste helft krijg je uit het niets een doelpunt tegen.” Maar ook hij vond dat de thuisclub deze middag gewoon de betere ploeg was.
TOGB moest het stellen zonder Gabri Urbanus en Youes Assaih en Merick Heintjes zaten met een klein medisch probleem op de bank. Waar de oefenmeester uit Bergschenhoek zich dit seizoen mag verheugen in een sterke en voltallige groep selectiespelers was het deze wedstrijd duidelijk dat niet iedereen moeiteloos ingepast kan worden. De spitsvondigheid was ver te zoeken. Het middenveld verloor de strijd en verdedigend was het een wedstrijd met tal van schoonheidsfoutjes tegen de vooral snelle aanvallers van Boshuizen. De Berkelse ploeg kreeg vooral in de eerste vijfenveertig minuten geen kansen. En uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van TOGB wist de thuisclub een kwartier voor rust een voorsprong te nemen door middel van Mike Bekooij. Plus dat arbiter Max Broekhuizen coulant was voor de Berkelse ploeg door Jordan Weegman te matsen door geen tweede gele kaart te trekken en ook Glenn den Uyl, die zijn tegenstander heel fors onderuit haalde, met ‘slechts’ geel te bestraffen. Maar de lankmoedigheid van de arbiter kwam ook voor de thuisclub niet ongelegen bij diverse overtredingen tegenover de Berkelse ploeg.
Ermes greep in de rust in door zowel Vince Luyken als Younes Assaih in te brengen. “Verse krachten om de balans in het elftal terug te brengen”, verdedigde Ermes zich na afloop. “Maar na tien minuten in de tweede helft was dit plan al gedoemd te mislukken.”

Aansluiting

Ermes doelde daarmee op de 2-0 van de thuisclub toen Younes Assaih er door de snelle Ismael Adsaimis werd uitgelopen en deze ook nog eens uit een onmogelijke hoek vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal in het doel schoot. Voor de echte voetballiefhebbers om je vingers bij af te likken. Niet voor de gasten die gezien de vorm van de dag een moeilijke middag hadden. De aansluiting lag daarna nog wel voor het grijpen toen achtereenvolgens Ian Bakker en Martin La Cruz riante kansen kregen. Ian Bos moest nog een keer een inzet van de doellijn halen eer Mike Bekooij uit een vrije trap met een strak schot TOGB definitief op de knieën kreeg. Ronald Ermes was niet erg aangedaan over wat TOGB in Leiden liet zien. “Vergeet niet dat waar we nu staan gewoon goed is. We hebben deze eerste periode niet vandaag misgelopen. In de wedstrijd bij ROAC (1-1, red.) werden vier ballen van de doellijn gehaald. Door die wedstrijd te winnen hadden we nu een prijs kunnen pakken. Vanmiddag hebben we van een goede ploeg verloren en waren wij net niet in goede doen. Veelzeggend waren de kansen die die de 2-0 achterstand gemist werden. Het zou een vijfde achtereenvolgende periodetitel zijn geweest voor de club. Maar door één nederlaag moeten we ons niet van de wijs laten brengen. In de eerste klasse weet je dat je tegen goede ploegen komt te staan en ook daar zullen we aan moeten wennen.”

Check Also

Wie helpt ons op Koningsdag 2020?

Bergschenhoek - Achter de schermen wordt er al weer volop gewerkt aan de voorbereidingen van het naderende Koningsfeest dat dit jaar op maandag 27 april gevierd gaat worden. Zo ook in Bergschenhoek waar een enthousiast vrijwilligersteam het programma al in grote lijnen op tafel heeft liggen.

Geef een reactie