maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » Cultuur aan het Lint biedt geweldige muzikale zondagmiddag
 Koor en doedelzakspeler een geweldige combinatie. Tekst/foto: John Hofman.

Cultuur aan het Lint biedt geweldige muzikale zondagmiddag

Cultuur aan het Lint biedt geweldige muzikale zondagmiddag

Berkel en Rodenrijs – Het team van Cultuur aan het Lint is het seizoen 2019-1020 op zondag 2 november goed begonnen. Het matineeconcert met het Zoetermeers mannenkoor bleek een goede keuze. Een goed bezette kerkzaal van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk was getuige van perfecte zang door een mannenkoor dat er zijn mag. Het bestaat niet voor niets al ruim 38 jaar. Het werd een fijne middag, mede omdat het repertoire een aantal zeer bekende liederen kende.

Want wat te denken van onder meer Memory uit de musical Cats, het Stay with me till the morning, destijds zo prachtig vertolkt door de helaas overleden zangeres Vicky Brown die ooit optrad tijdens een concert in De Ark in Berkel en Rodenrijs en het Amazing Grace. Bij dit laatste nummer kwam solist, doedelzakspeler Mick van Dormolen geweldig uit de verf, waarbij het publiek zeer enthousiast werd. Het blijkt een prachtig instrument te zijn dat, met op de achtergrond het neuriënde mannenkoor, schitterende muziek voortbrengt. Mick deed het dan ook voortreffelijk, gekleed in uiteraard Schots kostuum. Hij kwam waardig van achter uit de kerk op om zich naast het mannenkoor te voegen.
Het Zoetermeers Mannenkoor blijkt een koor te zijn dat beheerst en toch zuiver zingt. Er zat power genoeg in en het was heel aangenaam om naar te luisteren. Vooral het vrolijke The song of the Jolly Joker kwam er enthousiast uit, maar liederen als de Avond van Boudewijn de Groot en het Hallelujah van Leonard Cohen werden met veel genoegen door het publiek ontvangen. Een zeer gevarieerd concert en als dat dan wordt afgesloten door koor en doedelzakspeler met Auld Lang Syne, bekend bij iedere muziekliefhebber, dan kun je tevreden zijn.
Na afloop waren er uiteraard bloemen voor dirigent Steven van Wieren, pianist Wim Voogt en Mick van Dormolen, maar namens Cultuur aan het Lint mocht Johan van der Burg ook bloemen uitreiken aan twee zeer trouwe Berkelse leden van het koor die al jaren elke week naar Zoetermeer fietsen. Er komen nog diverse concerten en optredens aan in zowel de kerk, ’t Koetshuys als Willem Huygensz. Als eerste: zondag 10 november een Poppentheater in Huygensz. en op 17 november Mixed Voices met gitarist in de kerkzaal.

Check Also

Wie helpt ons op Koningsdag 2020?

Bergschenhoek - Achter de schermen wordt er al weer volop gewerkt aan de voorbereidingen van het naderende Koningsfeest dat dit jaar op maandag 27 april gevierd gaat worden. Zo ook in Bergschenhoek waar een enthousiast vrijwilligersteam het programma al in grote lijnen op tafel heeft liggen.

Geef een reactie