maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Lezersschrijven » Bagatelliseren

Bagatelliseren

Ongelooflijk hoe gemakkelijk mensen over de gevolgen van de aanleg en groei van RTHA, HSL en A13-A16 en N209 heen stappen. En dat vooral omdat zij er ogenschijnlijk geen last maar alleen plezier van denken te hebben.
Als ik alleen de RTHA neem dan zie ik meningen voorbij komen die niet kloppen en onrecht doen aan de gezondheid van de inwoners van Lansingerland en verdere omgeving. Kijk naar de geflatteerde cijfers van de klachten over het vliegveld, dit zijn cijfers die minimaal met een factor 2 tot 3 moeten worden genomen aangezien er per adres één klacht wordt genoteerd. Dit nog afgezien van de mensen “die maar niet meer melden”. Datzelfde geldt voor het werkelijke aantal vluchten die ver boven de door menigeen geschetste aantallen liggen (in werkelijkheid zo’n 150 vliegbewegingen gemiddeld per dag…). Maar goed, het is fijn dat er inwoners van Lansingerland zijn die geen moeite hebben met RTHA en zij het luchtruim boven hun woning blijkbaar beschikbaar willen stellen voor aanvlieg- en stijgroutes. Graag aanmelden bij de betreffende instantie. Alleen, dat is geen oplossing om een gezondere leefomgeving te realiseren. Het is natuurlijk doodzonde dat wij met elkaar door ons vervoer- en reisgedrag een heel vervelende erfenis aan gezondheidsproblemen aan onze kinderen en verdere nazaten gaan meegeven.

Marcel van der Meer
Bergschenhoek

Check Also

Kleingeld

Goedenmorgen. Dag meneer, waarmee kan ik u helpen? Ik wil wat geld storten op mijn …

Geef een reactie