donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Algemeen » Stormachtige Lichtjesavond zorgt voor saamhorigheid
 Ondanks de wind vormde zich een lint van mensen.

Stormachtige Lichtjesavond zorgt voor saamhorigheid

Stormachtige Lichtjesavond zorgt voor saamhorigheid

Lansingerland – Zou de al eerder opgezette tent het wel houden? Dat vroegen de deelnemers aan de Lichtjesavond, zaterdag 2 november gehouden in het A.M.G. Schmidtpark, zich af. Het was dan nog wel droog, maar de wind wakkerde steeds meer aan tot een kleine storm. Binnen in de tent was het gelukkig wat rustiger en behaaglijker toen burgemeester Pieter van de Stadt de avond opende en verheugd was over het grote aantal aanwezigen.

John Hofman

Hans Cieremans las enkele gedichten voor. Foto: John Hofman.

“We hebben er allemaal regelmatig mee te maken en daarom is het goed dat we verdriet en vreugde met elkaar delen”, aldus de burgemeester die zelf ook deelnam aan de wandeling door het park. Iedere aanwezige kreeg een lichtje mee, maar al snel waaiden er verschillende uit door de harde wind. Kinderen liepen met een lampion. En zo ontstond er een lang lint van lichtjes, althans dat was de bedoeling. Door de harde wind vielen er wat gaten in de optocht, maar dat maakte de Lichtjesavond er niet minder mooi door.
Een aantal jaren geleden namen Lionsclub Berkel en Rodenrijs in samenwerking met Uitvaartverzorging Serry het initiatief een Lichtjesavond te organiseren in het Lionsbos, gelegen in het park. Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland sloot zich daar later bij aan. Deze drie zorgden er zaterdag voor dat de Lichtjesavond kon worden gehouden en uiteraard wil men er een traditie van maken. Voordat men in een lange stoet de storm trotseerde zong het koor De Juiste Stemming onder leiding van Ben Bergenhenegouwen enkele, bij deze avond passende liederen en las dichter Hans Cieremans een paar van zijn prachtige gedichten voor. De wandeling rond een deel van het park ging voorspoedig, waarna in de tent koffie en warme chocolademelk op de aanwezigen wachtten.
Er was ook gelegenheid een wensbriefje in een speciaal daarvoor neergezette boom op te hangen. De boom werd later op de avond naar Hospice Lansingerland gebracht. De teksten waren zeer gevarieerd: een herinnering aan een dierbare of een mooi moment uit het leven, maar ook een: ‘jullie waren de liefste dieren op de wereld’.
De lichtjes werden na de wandeling in het Lionsbos of in een hart gezet. Tijdens het napraten met elkaar zong een van de Lions leden, Eddy Nolet, zichzelf begeleidend op de gitaar, enkele liedjes.
De organisatoren kijken terug op een mooie avond waar dit jaar nog meer jongeren en kinderen bij aanwezig waren.

Check Also

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Geef een reactie