dinsdag 19 november 2019 | week 47
Home » Algemeen » Lichtjesavond betekent gedenken en vieren
 De lichtjes kunnen bij een boom in het Lionsbos worden gezet of in een groot hart.

Lichtjesavond betekent gedenken en vieren

Lichtjesavond betekent gedenken en vieren

Lansingerland – Zaterdagavond 2 november zijn belangstellenden van harte welkom op de Lichtjesavond Lansingerland. Een sfeervol evenement waar alle gelegenheid is te vieren, te eren en te gedenken.

Een aantal jaar geleden is Lionsclub Berkel en Rodenrijs in samenwerking met Serry Uitvaartverzorging begonnen met het organiseren van een lichtjesavond in het Lionsbos in het Annie M.G. Schmidtpark. Mensen die een boom in het bos hadden geplant, kwamen bij elkaar om stil te staan bij de mooie en verdrietige momenten in het leven. Een jaar later sloot de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland zich bij de organisatoren aan en ontstond er een evenement waar niet alleen adoptanten van een boom, maar iedereen die een lichtje wil ontsteken welkom is.

Wandeling

Het bijzondere van de Lichtjesavond is dat er ook een wandeling door het park wordt gemaakt. Vorig jaar leverde dit een prachtig beeld op van een lang lint van mensen, onder wie ook veel kinderen, die met een lichtje of lampion in de hand door het park liepen.
Vanaf 18.45 uur is men welkom in een grote tent naast zwembad De Windas aan de Berkelseweg. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten en tegen betaling van een gering bedrag kan een kopje koffie, thee of warme chocolademelk worden gedronken. Ook zijn er lampions te koop.
Burgemeester Pieter van de Stadt is ook dit jaar bereid gevonden de bijeenkomst om 19.00 uur te openen. Hierna volgt koorzang door De Juiste Stemming en het voordragen van een gedicht door Hans Cieremans.
Voorafgaand en na afloop kunnen de bezoekers bij de tafel van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland een kaartje met een wens of gedachte in een boom hangen. De boom wordt naderhand tijdelijk in het hospice in Bergschenhoek geplaatst.
Hierna kunnen de deelnemers een gratis lichtje pakken en zich opstellen in de optocht waarna de wandeling van start gaat. Bij slecht weer zal de wandeling kort zijn en kan men naar de eigen Lionsboom wandelen om daar lichtjes te plaatsen. In een houten hart kunnen degenen die geen eigen boom in het bos hebben eveneens een lichtje plaatsen.
Na de wandeling gaat men terug naar de tent waar nog wat kan worden gedronken en nagepraat en naar sfeervolle live muziek worden geluisterd.

Check Also

Bewijs van Nederlandschap voor nieuwe inwoners Lansingerland

Negen inwoners van Lansingerland kwamen maandag 28 oktober voor hun naturalisatie naar het gemeentehuis om hun bewijs van Nederlanderschap in ontvangst te nemen uit handen van wethouder en locoburgemeester Simon Fortuyn. Ze zijn hiermee nu officieel Nederlander geworden.

Geef een reactie