dinsdag 19 november 2019 | week 47
Home » Nieuws » De mooiste tuinen vallen in de prijzen bij Groei & Bloei
 De winnaars mochten zelf iets leuks uitzoeken van de prijzentafel.

De mooiste tuinen vallen in de prijzen bij Groei & Bloei

De mooiste tuinen vallen in de prijzen bij Groei & Bloei

Lansingerland – Het is al jaren een goede gewoonte dat een delegatie van Groei & Bloei afdeling Lansingerland in alledrie de kernen van Lansingerland enkele keren per jaar, gewapend met potlood en papier en tevens met een camera, op pad gaat langs een aantal tuinen. Elk jaar worden in elke kern andere wijken bezocht.

Trees Borkus-Henskens

Tijdens de wandeling bekijken en keuren de leden van de delegatie de voortuinen in de straten van die uitgekozen wijken. Grote, kleine en middelgrote tuinen, zodat iedereen even veel kans heeft om een prijs te winnen voor de mooiste tuin uit die wijk.

De prijsuitreiking

Ook dit jaar werd – voor de 38ste keer – tijdens die wandelingen weer genoten van tal van mooie, originele en spontane tuinen. Met tegen het einde van het groei- en bloeiseizoen de prijsuitreiking die ditmaal maandagavond 14 oktober plaatsvond in de trouwzaal van het gemeentehuis tijdens de Tuin van de Toekomstmarkt.
De prijswinnaars van Bergschenhoek: Klein: 1e Hoeksekade 96; 2e Hoeksekade 116/118; 3e Hoeksekade 82. Groot: 1e Prijs Rottekade 117; 2e Rottekade 79; 3e Rottekade 81. Berkel: Klein: 1e Sterrenweg 23; 2e Marshof 5; 3e Sterrenweg 41. Middengroot: 1e Marshof 33; 2e Sterrenweg 59; 3e Sterrenweg 73 / 75. Groot: 1e Planetenweg 21; 2e Planetenweg 61; 3e Planetenweg 5.
Rodenrijs: Klein: 1e W.F. Hermansstraat 56; 2e Victor E. v. Vrieslandsingel 3. Middengroot: 1e Toon Kortoomssingel 59; 2e Simon Vestdijksingel 73; 3e Victor E. v. Vrieslandsingel 1. Groot:
1e prijs Leeweg 13; 2e W.F. Hermansstraat 15; 3e prijs Leeweg 15. Bleiswijk: Klein: 1e Duindigtstraat 4; 2e Clingendaelsingel 5. Middengroot: 1e Hoekeindseweg 29; 2e Middenburgweg 15. Groot: 1e Jan vd Heydenstraat 15; 2e Hoekeindseweg 55; 3e Merenweg 11

Dit jaar werd voor de eerste keer ook een straatprijs uitgereikt. Die ging naar de W.F. Hermansstraat 46 t/m 56 in Rodenrijs. Alle winnaars ontvingen een fleurige tas van Groei & Bloei en tevens mocht van een rijk gevulde tafel een leuk cadeautje worden uitgezocht.
Volgend jaar zijn weer andere wijken aan de beurt.

Check Also

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek - Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, 's middags en 's avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. 's Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.

Geef een reactie