maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Kerkveiling brengt bijna € 24.000 op
 Ook een paar jonge konijntjes gingen onder de hamer. Foto: John Hofman.

Kerkveiling brengt bijna € 24.000 op

Kerkveiling brengt bijna € 24.000 op

Berkel en Rodenrijs – Een afgeladen Willem Huygensz. was zondag 13 oktober in afwachting van wat de Kerkveiling, met als doel het in stand houden van de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk, deze keer in petto had. Dat was weer heel veel. De veiligmeesters kregen binnen enkele uren zo’n 155 kavels onder de hamer en dat ging ze goed af. Het uiteindelijke resultaat was bijna € 24.000.

John Hofman

Het unieke aan een veiling is dat er soms zo geweldig op kavels wordt geboden, dat je met je oren staat te klapperen over het eindbod. Daarentegen wordt er ook op kavels die veel meer waard zijn minder geboden dan verwacht. Tevoren had men de kavels op de website van de veiling kunnen bekijken, waarbij de mogelijkheid bestond al een bod uit te brengen op iets waar men z’n zinnen op had gezet.
De twee veilingmeesters deden niet voor elkaar onder. Ze hadden hun eigen methode wat de veiling nog leuker maakte. Zo wist Piet van der Burg de aandacht van de bieders te trekken door er af en toe een kwinkslag doorheen te mixen. Even was er nog een ‘discussie’ tussen het publiek en Piet: volgens Piet was het kavel vier balen hooi. “Nee, stro”, riep het publiek. Piet hield het toch op hooi! Daar tegenover, want ze wisselden elkaar af, stond Koen Meeusen: als veilingmeester een ‘snelle’ jongen. Hij is heel alert op wie er zijn bordje (iedere bezoeker kreeg een bordje met daarop een nummer) omhoog stak en noemde in record tempo het steeds hoger wordende bod, waardoor je als koper heel alert moest blijven. Het was uiteraard lachen geblazen als er een paar mensen tegen elkaar op boden. Of het nou een kwestie was van ‘dat kavel wil ik per se hebben’ of ‘wacht even maatje, ik moet en zal het van je winnen’, het belangrijkste was dat ze beiden iets over hadden voor het goede doel: het in stand houden van het prachtige kerkgebouw aan de Noordeindseweg.

Uniek

Open monden soms van verbazing bij het bieden. Het is toch uniek als er voor 40 oliebollen/appelflappen € 110 wordt geboden? En wat denkt u van een cadeaubon van een opticien die 50% korting geeft bij aankoop van een bril: dit kavel bracht € 600 op! Zo rond de klok van 14.30 uur (men was om 13.00 uur gestart) stond het batig saldo al op € 10.000 en waren er 64 kavels afgeslagen. Ondertussen gingen de medewerkers van Willem Huygensz. rond met poffertjes en bitterballen, want het publiek was niet alleen hongerig naar de kavels, men kreeg ook trek in iets lekkers. De twee gratis consumptiebonnen achter op de kavellijst kwamen daarbij goed van pas.
We waren ook benieuwd wat het kavel ‘twee kaartjes voor een Champions League wedstrijd’ zou opbrengen. Daar waren uiteraard meer liefhebbers voor, maar het eindbod was € 400. En zo ging het gedurende de hele veiling gestaag door. Heel wisselend, want een kappersbon ter waarde van € 35 ging weg voor € 25. De twee grote, houten beelden, beschikbaar gesteld door het Bisdom, brachten € 2000 op.
Deze gezellige kerkveiling leek overigens ook een soort reünie en een middag om vooral tevreden huiswaarts te keren met het gevoel iets te hebben mogen bijdragen aan het goede doel en daar was het uiteindelijk om te doen.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie