donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Advertorial » Mediation in het onderwijs nu dichtbij
 De mediators (v.l.n.r.) Nicole Schuring Ellen van Domburg en Zakia Luitwieler.

Mediation in het onderwijs nu dichtbij

Mediation in het onderwijs nu dichtbij

Lansingerland – Tijdens de Week van de Mediation – van 14 tot en met 18 oktober – wil het Centrum Onderwijs Mediation iedereen die betrokken is bij zowel het primair als het voortgezet onderwijs kennis laten maken met mediation en peer-mediation. Ze laten ervaren hoe mediation-technieken kunnen helpen bij het oplossen van conflicten in de eigen werksituatie op school

Trees Borkus-Henskens

Bij Centrum Onderwijs Mediation is een aantal registermediators aangesloten die zich onder andere hebben gespecialiseerd in het onderwijs. Een twintigtal zelfstandig werkende mediators die zijn aangesloten bij deze netwerkorganisatie.
Drie mediators uit de regio – Ellen van Domburg, Nicole Schuring en Zakia Luitwieler – bieden een gratis workshop aan. Na een korte presentatie over mediation en peer-mediation (conflictbemiddeling door en voor leerlingen) en een film volgen enkele praktijksituaties. Zoals bijvoorbeeld een boze ouder die aan het begin van de les aan je bureau staat, een collega die zich ziek meldt na een moeilijk gesprek of pestgedrag dat je constateert in de klas. Herken je dergelijke situaties en wil je weten hoe je hier beter mee om kunt gaan? Kom dan naar de gratis workshop. Na de praktijksituaties kunnen vaardigheden worden geoefend die bruikbaar zijn bij een conflictsituatie en zullen enkele zaken worden besproken.

Voor wie

De workshop is met name bedoeld voor docenten, leerkrachten, directeuren, teamleiders, coördinaten, IB’ers en andere werkenden in het primair en voortgezet onderwijs. De gratis toegankelijke workshop mediation in het onderwijs is op donderdag 17 oktober van 15.30 tot 18.00 uur. De locatie is het Vakcollege Hillegersberg aan de Argonautenweg 13 in Schiebroek.
Belangstellenden kunnen zich (alleen of met collega’s) voor de workshop aanmelden via de Lansingerlandse mediator: info@vandomburgmediation.nl. Voor meer informatie kan gebeld worden met 06 – 14263016. Meld je aan vóór 14 oktober.

Check Also

Van der Linde Catering + Evenementen naar Dubai Expo 2020

Berkel en Rodenrijs - Nederland neemt deel aan de Dubai Expo 2020. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 20 oktober tot 10 april 2021. Van der Linde Catering + Evenementen, gevestigd op Oudeland, zal de catering in het publieksrestaurant en de business lounge van het Nederlands paviljoen verzorgen.

Geef een reactie