dinsdag 22 oktober 2019 | week 43
Home » Advertorial » Kinderboekenweek in Bleiswijk
 Veel jonge klantjes genieten van de uitgebreide collectie kinderboeken bij Muilenberg. Deze twee mochten van oma een boekje uitzoeken: een jaarlijkse gewoonte in de Kinderboekenweek. Zij koos voor een boekje met een rose fee en hij voor een boekje waar een draak in voorkwam.

Kinderboekenweek in Bleiswijk

Kinderboekenweek in Bleiswijk

Boekhandel Muilenburg is er helemaal klaar voor: voor de Kinderboekenweek die woensdag begon en nog tot 13 oktober door zal gaan. “Veel kinderen komen niet of nauwelijks in de boekenwinkel en daarom gaan wij naar de scholen toe!”

“We zoeken de kids op en nemen zoveel mogelijk boeken mee; wel dertig dozen vol. We merken dan al snel dat veel kinderen, maar ook ouders er geen idee van hebben waar allemaal boeken over worden geschreven en uitgegeven. ‘Ik houd niet van lezen’ verdwijnt al snel naar de achtergrond als kinderen boekjes onder ogen krijgen van leuke hobby onderwerpen, van verschillende sporten, boekjes met moppen of uitvindingen. Dan krijgen ze er ineens zin in!”

Reizen

Vervoer en reizen – het thema van dit jaar – sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen op de basisschool. “Auto’s, vliegtuigen, hobby’s en stripboeken; plezier in het lezen van of kijken in boeken is het belangrijkste.” Met speciaal voor de Kinderboekenweek uitgegeven boekjes zoals bijvoorbeeld van astronaut André Kuipers met een vrolijke en kleurige uitgave over een ruimtereis. Bij aanschaf van minimaal tien euro aan boeken krijgt de koper gratis het boekenweekgeschenk. Ditmaal Haaientanden van Anna Woltz. Daarin herken je haar andere (veel bekroonde) boeken waarin het vaak gaat over twee kinderen die samen iets overwinnen.
Bij Muilenberg kunnen jeugdige klanten tijdens de Kinderboekenweek in de winkel aan de Dorpsstraat op zoek naar een zakje met haaientanden. Iedereen mag komen zoeken en de vinder mag het zakje houden. Voor de jongste klanten ligt er ook een kleurplaat klaar.

Check Also

Oostlandse ondernemers krijgen een podium

Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp - Met meer dan driehonderd ondernemers werd de elfde editie van de Oostlanddag op woensdag 9 oktober een groot succes. Teruggekeken kan worden op een goed ingevulde middag en een inspirerende avond, maar ook vooruit gekeken op de badges van de aanwezige ondernemers die werden ingevuld met tal van plannen en ideeën om Future Fit - het thema van de dag - nog lang voor ogen te houden en toe te passen waar mogelijk.

Geef een reactie