maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Sport » Voetbal TOGB (zo) – Olympia: 2-1

Voetbal TOGB (zo) – Olympia: 2-1

Berkel en Rodenrijs – Een wedstrijd van de Berkelse ploeg die in de eerste helft een walkover leek te worden. Het overwicht van de thuisclub was die vijfenveertig minuten zo groot, dat iedereen zich ging afvragen hoe groot de uitslag zou worden. Mede omdat de bezoekende ploeg al na twintig minuten met tien man kwam te staan. TOGB had in die fase al een voorsprong genomen toen Martin La Cruz diep werd gestuurd en leek te gaan scoren. In de kluts kwam de bal echter voor de voeten van Rob Gerritsma die uit een moeilijke hoek de bal via de paal toch nog over de doellijn zag gaan. Ook in het vervolg was Gerritsma dichtbij een tweede doelpunt. Een kwartier voor de thee nam TOGB meer afstand van de Gouwenaren toen invaller Glenn den Uyl in vrijstaande positie werd aangespeeld, het hoofd koel hield en met overtuiging de 2-0 liet aantekenen.
De tweede helft, met veel regen, zou het volgens de insiders een makkie worden. Maar de acteurs binnen de lijnen konden het niveau van de wedstrijd niet vasthouden. Ze verloren veel duels en mede omdat de bezoekende ploeg er nog een schepje bovenop deed, bleef de spanning tot het einde van de wedstrijd. Olympia claimde nog een strafschop en na twintig minuten was de spanning volkomen terug toen uit een hoekschop de gasten voor de aansluiting konden zorgen.
TOGB – trainer Ronald Ermes dacht de bakens te verzetten door wissels binnen de lijnen te brengen. Het overtal kon TOGB toch niet uitbuiten. Toch wist TOGB in de slotfase de wedstrijd weer naar zich toe te trekken ondanks de gevaarlijke counters van Olympia. Mede omdat TOGB fraaie mogelijkheden niet wist te benutten moet het eindsignaal de Berkelaren als muziek in de oren hebben geklonken.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie