zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Advertorial » Nieuwe gezichten in de huisartsenpraktijk
 V.l.n.r. Patty Amanda Marissa en Usha de nieuwe gezichten in de Berkelse praktijk.

Nieuwe gezichten in de huisartsenpraktijk

Nieuwe gezichten in de huisartsenpraktijk

Recent zijn vier nieuwe medewerkers de huisartsenpraktijk in Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs komen versterken. De vier stellen zich graag in willekeurige volgorde voor en vertellen wat hun functie is en waar ze voorheen actief waren.

Marissa van der Heijden meldde zich op 1 juni om in haar nieuwe werkkring aan de slag te gaan als praktijkondersteuner van de huisartsen. Marissa studeerde klinische forensische psychologie in Tilburg en kwam vervolgens toevallig in een gespecialiseerde GGZ/huisartsenpraktijk in Breda terecht. “Al werkend merkte ik dat ik een huisartsenpraktijk leuker vond. Na mijn verhuizing naar Capelle aan den IJssel solliciteerde ik en inmiddels werk ik daar nu deels in een huisartsenpraktijk en deels hier in Berkel en Rodenrijs. Hier voor alle zes de huisartsen. De combinatie en het werken in de huisartsenpraktijken bevalt me prima.”

Amanda Tettero uit Bergschenhoek liep stage in de Berkelse huisartsenpraktijk en koos ervoor om als verpleegkundige in het ziekenhuis te gaan werken. De hectiek in het ziekenhuis deed haar besluiten te solliciteren als praktijkondersteuner van de huisartsen met als specialisatie somatiek waarvoor ze een opleiding ging volgen in chronische zorg, waar ze alles leert over onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD. “De stage beviel prima en daarom voelde ik me nu ook weer snel thuis. Ik werk 28 uur en dat is goed te overzien.”

Usha Lachmansingh was bijna tien jaar doktersassistente in een Gezondheidscentrum in Zoetermeer. Die werkkring kon ze goed combineren met een gezin. Nu haar kinderen studeren heeft ze meer tijd om zich te verdiepen en daarom besloot ze de opleiding praktijkondersteuner somatiek te gaan volgen. Die heeft ze inmiddels met goed gevolg afgesloten. “Ik werkte in Ypenburg en Den Haag, maar toen ik hier in Berkel en Rodenrijs voor twee dagen werd aangenomen ben ik in Den Haag gestopt. Vanuit mijn woonplaats Zoetermeer is de afstand goed te doen en ik voel me nu al thuis, terwijl ik hier op 1 september pas ben begonnen.”

Patty Warmerdam werkte zes jaar als doktersassistente in een solopraktijk in Rotterdam tot ze mee ging draaien in de flexpoule van Zonboog (de overkoepelden organisatie van praktijken) en op diverse locaties werkte waaronder Berkel en Rodenrijs. “Toen er een plek vrij kwam voor een vaste assistente had ik daar wel interesse in. Er werkt hier een leuk team (allemaal vrouwen) en de klik was er al. Ik kon 1 september beginnen en ik voelde me snel thuis. We werken hier met korte lijnen, overzichtelijk en de sfeer is gemoedelijk; zowel tussen de collega’s als met de mensen die de praktijk bezoeken. Ik ben er blij mee!”

Check Also

Bekkers Men and Women

Maart is een bijzondere maand voor Mike Bekkers en zijn ouders. In die maand - 38 jaar geleden - gingen de ouders van Mike van start met een dames- en herenmodezaak in het centrum van Bleiswijk die de naam Paul’s Fashion vrijetijdsmode kreeg. De zaak liep goed en ook zoon Mike voelde wel iets voor de modebranche. Hij nam de zaak over en gaf er een eigen draai aan.

Geef een reactie