zaterdag 29 februari 2020 | week 09
Home » Advertorial » 65ste Kinderboekenweek: Reis mee…!
 Robbert van Atten met enkele Berkelse teamleden en een van de boeken die centraal staan in de Kinderboekenweek.

65ste Kinderboekenweek: Reis mee…!

65ste Kinderboekenweek: Reis mee…!

Berkel en Rodenrijsi – Het is dit jaar de 65e Kinderboekenweek. Het thema is vervoersmiddelen en het motto is Reis mee…! Centraal in de Kinderboekenweek 2019 die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober, staan kinderboeken over voertuigen centraal. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Kantoorboekhandel Van Atten organiseert tijdens de Kinderboekenweek tal van activiteiten.
Woensdag 2 oktober in Pijnacker om 15.00 uur speelt Suzan Vermeer van Excelsior met een aantal muzikanten het stuk De Happy Cyclist. Aansluitend verzorgt Suzan twee workshops, waar je met diverse instrumenten aan de slag gaat:
– om 15.15 uur begint de eerste workshop voor de kleuters,
– om 16.00 uur voor de oudere kinderen.
Suzan neemt 35 instrumentjes mee dus graag aanmelden via info@boekhandelvanatten.nl.

Zaterdag 5 oktober komt Philip Hopman, illustrator van de Boer Boris boeken, bij Van Atten in de winkel:
– in Pijnacker van 12.00 tot 13.30 uur;
– in Berkel Centrum van 14.00 tot 15.30 uur.
Hij zal zijn boeken signeren en je kan met hem op de foto bij een prachtige tractor uit het museum: Molenaar’s Oude Tractoren. Ook kun je meedoen met onze Boer Boris kleurwedstrijd. Haal je kleurplaat op bij ons in de winkel. Inleveren kan tot en met 2 oktober. Philip Hopman reikt zaterdag 5 oktober zelf de prijzen uit.
Tenslotte komt Wilma Abbink op woensdag 9 oktober van 15.30-16.30 uur naar Berkel Centrum om kinderen kennis te laten maken met kinderyoga. Hiervoor graag aanmelden via info@boekhandelvanatten.nl .
Woensdagmiddag 9 oktober om 14.00 uur geeft Wilma Abbink een workshop kinderyoga over het boek ‘De droomreis van neef Karel’. Door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en nog veel meer, ontdekken we welke spannende avonturen Karel beleeft. De workshop is bij Van Atten in Berkel Centrum voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Mail voor 7 oktober om je kind in te schrijven naar ester@stralendester.com.

Geschenk en prentenboek

Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek, is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar. Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.
Informatie: www.kinderboekenweek.nl.

Check Also

Bekkers Men and Women

Maart is een bijzondere maand voor Mike Bekkers en zijn ouders. In die maand - 38 jaar geleden - gingen de ouders van Mike van start met een dames- en herenmodezaak in het centrum van Bleiswijk die de naam Paul’s Fashion vrijetijdsmode kreeg. De zaak liep goed en ook zoon Mike voelde wel iets voor de modebranche. Hij nam de zaak over en gaf er een eigen draai aan.

Geef een reactie