woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » Algemeen » Platina bruiloft voor echtpaar Van den Berg

Platina bruiloft voor echtpaar Van den Berg

Platina bruiloft voor echtpaar Van den Berg

Bergschenhoek – In het weekend vierden Paul en Nellie van den Berg samen met familie en vrienden een bijzonder jubileum: zondag 8 september waren ze 70 jaar getrouwd. “Het klinkt zo lang, maar eigenlijk is het heel snel gegaan,” vertrouwde de bruid haar bezoek toe. Maandagmiddag bracht burgemeester Pieter van de Stadt namens de gemeente een felicitatiebezoek aan het paar dat vanaf de eerste dag van hun huwelijk met veel plezier aan de Rotte woont.

Trees Borkus-Henskens

Bruidegom Paul ((91) woont zijn hele leven op dezelfde plaats langs de Rotte. Zijn grootvader Paulus kwam in 1856 vanuit Benthuizen om in Bergschenhoek als timmerman/aannemer te gaan werken in windmolens- en sluisdeurenonderhoud. In een tijd waarin de polder nog niet helemaal was drooggemalen. “Mijn vader Jacob werd eveneens aannemer, maar hij specialiseerde zich in heiwerk. Als zoon heb ik de zaken van hem overgenomen en de heiwerkzaamheden verder uitgebreid.” Bruid Nellie van Tol (90) werd aan de Berkelseweg geboren, maar verhuisde later naar ’t Rodenrijs. Nellie werkte voor haar huwelijk bij de Incassobank aan de Rotterdamse Coolsingel. Ze leerden elkaar kennen op de avondmulo in de Rotterdamse 1ste Pijnackerstraat.

Geboortegrond

Na een paar jaar van verkeren trouwde het paar, waarna ze in een ‘goede stenen varkensschuur gingen wonen die op de geboortegrond van Paul langs de Rotte stond en die ze als noodwoning konden betrekken. Daar woonden ze zeven jaar; tot hun woning klaar was die op hetzelfde perceel werd gebouwd. In de jaren die volgden werd er steeds een stuk aangebouwd. De laatste uitbreiding was de realisatie van een fraaie kelder begin zeventiger jaren. Het jubilerende paar kreeg drie zonen en een dochter waarvan er drie nog vlakbij langs de Rotte wonen en een in Berkel en Rodenrijs. De familie is inmiddels uitgebreid met partners van de kinderen, maar ook met elf kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Zaterdag werd de platina bruiloft gevierd bij restaurant Nova aan de Rotte.
De bruidegom rijdt nog zelf in z’n auto en je kunt het paar regelmatig tegenkomen in de supermarkt in het centrum van Bergschenhoek. “We doen alles rustig aan en we vervelen ons niet,” aldus het paar. “We hebben immers de hele dag de tijd!”

Check Also

Opperdepop Festival duurt dit jaar drie dagen!

Lansingerland - Tijdens de tweede editie van Opperdepop op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020 zullen veel bekende namen het podium betreden. Ook culinair is er heel veel te beleven!

Geef een reactie