zondag 22 september 2019 | week 38
Home » Sport » Korfbal

Korfbal

Bleiswijk – Na een geslaagde voorbereidingsperiode, waarin door korfbalvereniging Weidevogels geen enkele wedstrijd werd verloren, ging het zaterdag 7 september eindelijk om de knikkers. De traditioneel lastige tegenstander WION uit Ommoord werd in een matige wedstrijd verslagen met 15-11. Ten opzichte van vorig seizoen heeft trainer Peter de Waard drie wijzigingen in het team doorgevoerd. Het vijftal spelers dat vorig jaar al het vlaggenschip vertegenwoordigde, wordt aangevuld met twee overgekomen A-junioren, Bob Spek en Géline Brandhorst, en de teruggekomen Evelien Kouwenhoven.
Weidevogels bleek in de voorbereiding zowel aanvallend als verdedigend goed te staan. Vandaag echter wist WION het de Bleiswijkse ploeg aanvallend lastiger te maken. Na een moeizaam begin liep Weidevogels voor rust uit. Na beter verzorgde aanvallen werd de ruststand bepaald op 9-4.
Na rust werd deze marge grotendeels in stand gehouden. Ondanks dat het enkele keren spannend leek te worden, hielden de Bleiswijkers het hoofd koel en wist de ploeg de wedstrijd uiteindelijk relatief gemakkelijk naar zich toe te trekken: 15-11. Geen grootse wedstrijd, maar de eerste belangrijke punten zijn binnen.
Volgende week treedt Weidevogels aan tegen IJsselvogels uit Moordrecht om een vervolg te geven aan de voortvarende seizoensstart.

Check Also

Hockey HVBleiswijk dames 1: 3-1

Bleiswijk – Zondag 15 september speelden de dames van Bleiswijk hun eerste thuiswedstrijd van het …

Geef een reactie