donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Sport » Korfbal

Korfbal

Bleiswijk – Na een geslaagde voorbereidingsperiode, waarin door korfbalvereniging Weidevogels geen enkele wedstrijd werd verloren, ging het zaterdag 7 september eindelijk om de knikkers. De traditioneel lastige tegenstander WION uit Ommoord werd in een matige wedstrijd verslagen met 15-11. Ten opzichte van vorig seizoen heeft trainer Peter de Waard drie wijzigingen in het team doorgevoerd. Het vijftal spelers dat vorig jaar al het vlaggenschip vertegenwoordigde, wordt aangevuld met twee overgekomen A-junioren, Bob Spek en Géline Brandhorst, en de teruggekomen Evelien Kouwenhoven.
Weidevogels bleek in de voorbereiding zowel aanvallend als verdedigend goed te staan. Vandaag echter wist WION het de Bleiswijkse ploeg aanvallend lastiger te maken. Na een moeizaam begin liep Weidevogels voor rust uit. Na beter verzorgde aanvallen werd de ruststand bepaald op 9-4.
Na rust werd deze marge grotendeels in stand gehouden. Ondanks dat het enkele keren spannend leek te worden, hielden de Bleiswijkers het hoofd koel en wist de ploeg de wedstrijd uiteindelijk relatief gemakkelijk naar zich toe te trekken: 15-11. Geen grootse wedstrijd, maar de eerste belangrijke punten zijn binnen.
Volgende week treedt Weidevogels aan tegen IJsselvogels uit Moordrecht om een vervolg te geven aan de voortvarende seizoensstart.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie