zondag 22 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Badeendjes racen dit jaar voor Scouting Berkel
Berkel en Rodenrijs - Het wordt het tweede lustrum voor de door de Lions georganiseerde badeendjesrace. Dit jaar vindt het spektakel plaats op zaterdag 5 oktober, zoals gebruikelijk aan de Berkelse Plas. De opbrengst is dit jaar bestemd voor Scouting Olave St. Clair. De scouting is bezig met een verhuizing en wil de opbrengst van de badeendjesrace besteden aan zonnepanelen voor de nieuwe behuizing. Evenals voorgaande jaren neemt de scouting een deel van het programma voor haar rekening.

Badeendjes racen dit jaar voor Scouting Berkel

Badeendjes racen dit jaar voor Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs – Het wordt het tweede lustrum voor de door de Lions georganiseerde badeendjesrace. Dit jaar vindt het spektakel plaats op zaterdag 5 oktober, zoals gebruikelijk aan de Berkelse Plas. De opbrengst is dit jaar bestemd voor Scouting Olave St. Clair. De scouting is bezig met een verhuizing en wil de opbrengst van de badeendjesrace besteden aan zonnepanelen voor de nieuwe behuizing. Evenals voorgaande jaren neemt de scouting een deel van het programma voor haar rekening.

Het belooft ook dit jaar een spetterend programma te worden, op dit moment zijn de voorbereidingen voor het programma in volle gang. Het programma begint om 13.00 uur met een groot aantal activiteiten waaraan kan worden meegedaan. Er is een springkussen, kinderen kunnen worden geschminkt, marshmellows roosteren, knutselen en broodbakken horen ook tot de mogelijkheden. Tevens zullen weer de inmiddels bekende poffertjes worden gebakken waarvoor altijd een warme belangstelling bestaat. Ook de (jeugd)brandweer zal weer aanwezig zijn op het evenmententerrein. Om 15.00 uur zal het startschot klinken voor de eendenrace. Zoals te doen gebruikelijk zullen eerst de kleine eendjes te water worden gelaten; daarna vindt de “bedrijvenbadeendenrace” plaats. Eerste prijs is een cheque ter waarde van € 500,-, beschikbaar gesteld door VakantieXperts uit Bergschenhoek, de 2e respectievelijk 3e prijs zijn een kleurentelevisie en SoundBox, beschikbaar gesteld door Expert Berkel en Rodenrijs. Een nieuwe activiteit is de gemotoriseerde eendenrace. Hierbij zal een bepaald hindernisparcours dienen te worden afgelegd. Rond 16.00 uur zal de dag worden afgesloten.
Leden van de Scouting zijn bezig de loten voor de (kleine) eendenrace aan de man te brengen; voor deelname aan de grote eendenrace zullen zoals gebruikelijk weer een groot aantal Berkelse bedrijven benaderd worden. Voor een impressie van eerdere badeendjesraces bezoek ook de website: www.lions.nl/berkelrodenrijs.

Check Also

Themabijeenkomst bij Anthura

Bleiswijk - De eerste bijeenkomst van de Tuinbouw Jongeren Oostland na de zomervakantie stond gepland op woensdagavond 4 september en stond in het teken van samenwerking. Deze themaavond vond plaats bij Anthura.

Geef een reactie