donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Sport » Kjell Post schrijft de 3-Nations BMX-cup op zijn naam

Kjell Post schrijft de 3-Nations BMX-cup op zijn naam

Kjell Post schrijft de 3-Nations BMX-cup op zijn naam

Berkel en Rodenrijs – Na wedstrijden in België en Duitsland stonden afgelopen weekend de laatste twee wedstrijden van de 3-Nations BMX-cup op het programma, dit keer in Uithoorn.

Op zaterdag wist Kjell zich door eerste en tweede plekken in de heats, kwartfinale en halve finale vrij eenvoudig te plaatsen voor de finale. Zijn start was wederom goed, maar in de eerste bocht verloor hij enkele plaatsen. Het resultaat was een vijfde plek, waardoor hij enigszins teleurgesteld was. In het overall klassement stond hij echter nog steeds aan kop. Op zondag wilde Kjell zich graag verbeteren. Hij wilde goede races rijden en het eindklassement zeker stellen. De eerste heat won hij, maar helaas kwam hij in de tweede heat ten val. Nu werd het toch nog spannend. In de derde heat wist Kjell zich te revancheren en won deze. Hierdoor was hij alsnog door naar de kwartfinale. Ook deze verliep niet helemaal vlekkeloos, maar toch ook hier bij de eerste vier en dus wederom door naar de halve finale. Op papier was dit een zware halve finale. Blijkbaar getergd door de val eerder die dag en het niet lekker rijden in de kwartfinale, ging Kjell zeer rap van start. Met overmacht wist hij de halve finale te winnen. Als eerste mocht hij dus in de finale een startpositie kiezen. Vanaf startpositie één wist Kjell dat er mogelijkheden waren om de race te winnen. Er werd onderling een felle strijd geleverd, maar door wederom een goede start en goede bochten wist hij de concurrentie achter zich te houden en kwam hij als eerste over de streep.
Na de winst van zondag heeft Kjell drie van de zes wedstrijden gewonnen, waardoor hij ook het overall klassement op zijn naam heeft gezet. Het was dus een zeer succesvol weekend voor deze 8 jarige BMX’er.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie