maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Algemeen » Iedereen kan maatje worden

Iedereen kan maatje worden

Iedereen kan maatje worden

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 7 september was er een opvallende slogan te vinden op de jaarmarkt: wordt ook Maatje, samen is veel leuker! Gewoon doen! Er waren enthousiaste gesprekken met voorbijgangers: mooie verhalen van mensen die al aan de slag zijn als Maatje maar ook mensen die zich graag willen inzetten voor een ander. Uit de gesprekken blijkt hoe belangrijk het werk van Maatjes is, een Maatje kan het verschil maken in het leven van een ander.

Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland werkt samen met GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Middin, Laurens, Taalhuis, Vluchtelingenwerk, VTV en Welzijn Lansingerland om Maatjes te zoeken. Het VIP zorgt er samen met deze organisaties voor dat mensen die Maatje willen worden bij de voor hen juiste organisatie terecht komen. Vanuit de samenwerking was er een gezamenlijke stand op de braderie. De kraam was versierd met posters waarop voorbijgangers konden lezen hoe divers het werken als Maatje is, maar ook wat het voor de vrijwilliger oplevert. Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Maatjes zijn er in alle soorten: Maatjes die langskomen, Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachten of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes… Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk.

Verschillende mogelijkheden

Een Maatje krijgt training, ondersteuning en begeleiding van een coördinator. Een Maatjesmatch wordt in goed overleg gemaakt. In Lansingerland zijn veel verschillende mogelijkheden om als Maatje aan de slag te gaan. Meer informatie via info@viplansingerland.nl of app 0631930713 of kom naar de speeddate met de bovengenoemde organisaties op dinsdag 15 oktober van 19.00 – 21.00 uur in Ontmoet, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek (graag vooraf aanmelden). Mensen die op de hoogte gehouden willen van de actie worden kunnen zich hiervoor opgeven.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Check Also

Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid

Berkel en Rodenrijs - Over een aantal maanden is het zo ver: dinsdag 5 mei - de dag waarop we vieren dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetter. In Lansingerland wordt door organisaties, verenigingen en vrijwilligers inmiddels hard achter de schermen gewerkt om van Bevrijdingsdag 2020 een groot feest te maken. Zo ook door Yvonne van der Kaaij en Cora van der Lee. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het Poëzieproject Lansingerland 75 Jaar Vrijheid.

Geef een reactie