maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Advertorial » Hans Janssen ziet heil in nieuwe fietsplan

Hans Janssen ziet heil in nieuwe fietsplan

Hans Janssen ziet heil in nieuwe fietsplan

Met ingang van het nieuwe jaar lanceert de overheid een nieuw fietsplan. Iedere werknemer kan daar gebruik van maken met een bijtelling van 6%. “Dat is met name voor mensen die graag een elektrische fiets willen aanschaffen interessant,” vermoedt Hans Janssen, met een fietsen-, brommer- en scooterwinkel present in de Dorpsstraat van Bleiswijk. “Als je zelf een elektrische fiets moet kopen is dat toch een behoorlijke aanschaf, maar als je dat op een soort ‘lease’wijze kunt realiseren zullen veel mensen daar blij van worden.”

Veel inwoners van Lansingerland werken in de omliggende steden als Rotterdam, Zoetermeer, Gouda of Den Haag. Ze gebruiken veelvuldig de auto of het openbaar vervoer om die afstand af te leggen. “Niet iedereen kan zo maar 2500 euro neertellen voor een elektrische fiets, maar leasen kan wel. Ik denk dan ook dat veel fietsenwinkels het de komende maanden druk gaan krijgen met dat naderende fietsplan. Maar wij zijn er op voorbereid en kunnen 50 soorten fietsen zowel leveren als repareren. We hebben alle merken en daarnaast ook een ruim assortiment aan accessoires.”

Vier jaar

Het is al weer vier jaar geleden dat Hans – na Benthuizen – een tweede zaak opende in Bleiswijk. Na een voorzichtige groei in de eerste periode ziet hij het de laatste anderhalf jaar continu drukker worden, inherent aan de groei van de kern Bleiswijk en omgeving. “Fietsen vormen 80 tot 90% van onze verkoop en onze reparatiewerkzaamheden met een groeiend aantal elektrische exemplaren en daarnaast de brommers en scooters. We hebben net een drukke periode achter de rug met het leveren en klaar maken van de fietsen waarop de kinderen naar school gaan. Al zal menig kind of ouder nog wel de lichten op die fietsen moeten controleren als de dagen weer korten worden. Want het wordt ook hier steeds drukker op de wegen met alle gevaren van dien.”
Hans Janssen werkt met in totaal (in beide vestigingen) zeven monteurs en een leerling die er stage loopt. “We zijn blij dat we goede medewerkers hebben die hun vak verstaan. Met hen hebben we onlangs ook nog een flink aantal fietsen gecontroleerd van kinderen die verkeersexamen moesten doen hier in Bleiswijk. Die stapten allemaal op een nagekeken fiets en weten precies of deze in orde is of nog ergens een mankementje heeft dat aangepakt moet worden.”

Check Also

Van der Linde Catering + Evenementen naar Dubai Expo 2020

Berkel en Rodenrijs - Nederland neemt deel aan de Dubai Expo 2020. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 20 oktober tot 10 april 2021. Van der Linde Catering + Evenementen, gevestigd op Oudeland, zal de catering in het publieksrestaurant en de business lounge van het Nederlands paviljoen verzorgen.

Geef een reactie