maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Algemeen » Bijzondere oecumenische Open Deur Vredesdienst

Bijzondere oecumenische Open Deur Vredesdienst

Bijzondere oecumenische Open Deur Vredesdienst

Bleiswijk – Voor de eerste keer zal er een Opendeurdienst en een IKO dienst gezamenlijk worden gehouden in de Vredesweek van 2019.

Deze Oecumenische Opendeur Vredesdienst vindt plaats op zondagavond 22 september in de Open Hof. Aanvang 19.00 uur. De Vredesweek wordt al meer dan vijftig jaar gehouden in parochies en kerkelijke gemeenten. In al die jaren is de Vredesweek uitgegroeid tot een traditie. Niet alleen in Nederland maar ook in diverse andere landen in Europa, Afrika en Latijns-Amerika is de Vredesweek een jaarlijks terugkerend moment van actie en bezinning. Dit jaar is als thema gekozen: ‘Vrede verbindt over grenzen’.
De liturgie voor de oecumenische gebedsdienst is opgesteld aan de hand van landelijk aangereikt materiaal. Daarbij wordt actief deelgenomen door leden van de R.K.-Parochie, de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk, de Gereformeerde Kerk Open Hof en de Evangelische Gemeente. De meditatie wordt gehouden door pastor Stefan Bladowski. Muzikale begeleiding is er van de Ad Hoc Band.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor het meevieren van deze bijzondere Vredesdienst. Na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.

Check Also

Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid

Berkel en Rodenrijs - Over een aantal maanden is het zo ver: dinsdag 5 mei - de dag waarop we vieren dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetter. In Lansingerland wordt door organisaties, verenigingen en vrijwilligers inmiddels hard achter de schermen gewerkt om van Bevrijdingsdag 2020 een groot feest te maken. Zo ook door Yvonne van der Kaaij en Cora van der Lee. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het Poëzieproject Lansingerland 75 Jaar Vrijheid.

Geef een reactie