maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » Bakkers klaar? Bakken maar!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Bakkers klaar? Bakken maar!

Bleiswijk – Voor het eerst sinds drie jaar wordt er weer een taartenbakwedstrijd georganiseerd tijdens de jaarlijkse Najaarsmarkt van de Dorpskerk Bleiswijk, op zaterdag 21 september. Toendertijd was het een groot succes, met tal van originele, heerlijke taarten. Hoogste tijd dus om deze wedstrijd in ere te herstellen, vinden Esther Rijnsburger en Marjon van IJperen van de Dorpskerk. Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen.

Marianne Karsemeijer

De eerste prijs is een cadeaubon van YouAsMe ter waarde van € 75,-. De tweede prijs een waardebon van Renate Jenniskens ter waarde van € 50,- en de derde prijs een verzorgde high-tea bij de Theeroos. De moeite waard om de gardes, spatels, keukenmachines en dat àllerlekkerste recept weer eens uit de kast te trekken. Een jury zal de taarten beoordelen in drie categorieën; de mooiste, de lekkerste en de gezondste taart.

Aanmelden

Iedereen vanaf 12 jaar die denkt de beste taart te kunnen maken wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Je mag je uitleven op een taart die je goed kunt maken, die jij het lekkerste vindt of een taart die gemaakt is met alleen maar gezonde ingrediënten (en die ook nog eens heel lekker is). Alles kan; een stevige appeltaart, een verrukkelijke chocoladetaart, een luchtige taart met zomerfruit of juist een mooi uitziende taart met fondant en marsepein. Aanmelden kan tot en met woensdag 18 september door een mail te sturen naar taarten@dorpskerkbleiswijk.nl. Vermeld je naam en achternaam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Er kan ook eventueel bij vermeld worden wat voor soort taart je gaat maken. Meerdere taarten maken mag uiteraard ook. Als je de taart thuis hebt gemaakt kun je hem zaterdagochtend 21 september inleveren bij de Taartenkraam op het Kerkplein in de Kerkstraat. Uiterlijk om 9.00 uur want daarna vindt direct de jurering en de prijsuitreiking plaats.

Verkopen

Na de jurering van de taarten en de prijsuitreiking worden de taarten aangesneden om te worden verkocht. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de Dorpskerk en een deel voor een goed doel. Dit jaar is dat ‘Bio Vakantieoord’. Dit biedt gezinnen met een ernstig gehandicapt kind de kans om met elkaar een betaalbare vakantie te vieren op een park met aangepaste vakantiebungalows en toegespitste voorzieningen en activiteiten. Een extra reden dus om een heerlijk stukje taart te kopen en hier met een lekker bakje koffie op het kerkplein van te genieten.

Check Also

Wie helpt ons op Koningsdag 2020?

Bergschenhoek - Achter de schermen wordt er al weer volop gewerkt aan de voorbereidingen van het naderende Koningsfeest dat dit jaar op maandag 27 april gevierd gaat worden. Zo ook in Bergschenhoek waar een enthousiast vrijwilligersteam het programma al in grote lijnen op tafel heeft liggen.

Geef een reactie