woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » fbpost » Hoofdmacht ttv TOGB begint versterkt aan een lastige klus

Hoofdmacht ttv TOGB begint versterkt aan een lastige klus

Hoofdmacht ttv TOGB begint versterkt aan een lastige klus

Berkel en Rodenrijs – Het jonge team van Tafeltennisvereniging TOGB bestaande uit Leroy Heemskerk (17), Milo de Boer (15) en Ronald Vijverberg heeft zich voor komend seizoen versterkt met als doel handhaving in de eerste divisie. Het team, na de promotie van verleden jaar nu uitkomend in de eerste divisie, heeft als missie bij de eerste drie te eindigen in de aankomende competitie. Voor dit doel zijn er twee nieuwe spelers aangetrokken. Michel de Boer en de 24-jarige Tunesiër Adam Hmam, momenteel nummer 442 op de wereldranglijst.

Rien Kuyvenhoven

Het gaat goed bij ttv TOGB. Vooral nu zich jeugdig talent heeft aangediend. Met de twee routiniers zullen zij deze maand een start maken in de een na hoogste landelijke klasse.
De eerste speler, van wie de punten worden verwacht, is een goede bekende van TOGB, hoofdtrainer Michel de Boer. Hij werd afgelopen seizoen nog Nederlands kampioen met zijn club Smash uit Hattem. Michel geeft al vijf jaar lang training bij TOGB, heeft al tien teamlandstitels op zijn naam staan en al meer dan 30 jaar eredivisie-ervaring. Michel doet nu een stapje terug om dit team te versterken.
“Leuk is het vooral om te werken met twee jeugdige sporters onder wie mijn eigen zoon Milo. Met hem en ook Leroy Heemskerk is het snel gegaan vanuit de eigen jeugd van TOGB. Onze strategie is de komende competitie bij de eerste drie te eindigen. Dan ben je voorlopig safe en het grote voordeel van ons team is dat we zodoende de jeugd kunnen laten wennen aan dit niveau. Vergeet niet dat zij en Ronald Vijverberg de drie grootste talenten zijn die TOGB heeft voortgebracht. Het zal een zware competitie worden met natuurlijk ook wedstrijden waarvoor gereisd moet worden. Een grote wens van mij is dat TOGB op termijn net als andere verenigingen twee teams op hoog niveau krijgt. En vooral met spelers uit eigen omgeving”, aldus Michel de Boer.
Adam Hmam zit in het nationale team van Tunesië en traint sinds 2011 bij het professionele Franse trainingscentrum Boulogne-Billiancourt in Parijs en heeft meerdere toernooien op zijn naam staan. Adam heeft gespeeld bij clubs in onder andere Frankrijk en Zweden. Op dit moment is Adam hard aan het werk voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Hij wil zich bij TOGB graag verder ontwikkelen en extra wedstrijdervaring opdoen. Naast wedstrijden bij TOGB zal hij aankomend seizoen ook uitkomen voor de Franse club Mont Fort. Michel de Boer over zijn teamgenoot: “Deze jongen woont in Parijs, en hij zal de helft van de wedstrijden ook bij ons meedoen. Wij zullen het voorbeeld moeten zijn voor Milo en Leroy”.

Revalidatie

Ronald Vijverberg (43) stapte op zevenjarige leeftijd de tafeltenniszaal van Willem Huygensz binnen. Tafeltennissen was het liefste wat hij wilde, maar hij moest van zijn vader wachten tot clubgebouw Den Opper gebouwd was, zodat hij vervolgens als jongste lid het gebouw samen met de heer Opdam sr. mocht openen. Vijverberg maakte veel trainingsuren bij TOGB en werd al snel een succesvol tafeltennisser met onder andere landstitels met FVT en Nederlands kampioen bij de aspiranten. Totdat hij op 21-jarige leeftijd wekenlang in coma lag, gevolgd door maanden van revalidatie na een scooterongeval. Vijverberg gaf echter niet op en met liefde voor de sport werkte hij zich op tot het Nederlands team voor paratafeltennissers. In 2010 won hij onder andere een gouden plak op het WK paratafeltennis met zijn team en nog vele andere prijzen. Twee jaar geleden kwam hij terug bij TOGB waar hij direct twee kampioenschappen mocht meemaken. “Maar ik weet dat we nu een superzwaar seizoen krijgen.” En dan schuin kijkend naar Michel de Boer: “Die zal zeker voor de puntjes moeten zorgen. Ik denk ook dat hij er weinig zal verliezen. En ik zal ook menig potje moeten winnen”.
Eensgezind geven zowel Leroy Heemskerk als Milo de Boer aan, dat ze er niet tegenop zien om uit te komen in de eerste divisie. Milo: “We kijken er naar uit. We weten ook dat de tegenstanders een stuk sterker zijn dan de tweede divisie. Ik zal ook best wel eens gespannen zijn, maar dat komt ook omdat ik altijd wil winnen.”
Leroy Heemskerk is een kind van de vereniging TOGB waar menig familielid de tafeltennissport heeft bedreven. “Ik ben echt hier begonnen. Ik kijk er naar uit op dit niveau te spelen. Een wens van ons allen is meer publiek bij de wedstrijden. We hebben een mooie accommodatie.”
TOGB begint met twee uitwedstrijden, waarna ze zaterdag 28 september thuis tegen Scyedam uit Schiedam. Aanvang 14.00 in Den Opper op Sportpark Het Hoge Land.

Check Also

Zonnedakproject feestelijk geopend

Bleiswijk - Nieuwe Lansinger Stroom en Personal Vision beleefden zaterdag 18 januari een bijzonder en zonnig moment met de feestelijke opening van fase 1 van het zonnedakproject. De officiële opening van Zonnedak Persoon werd verricht door voorzitter van Nieuwe Lansinger Stroom Menno van der Woude samen met Roy Persoon van Personal Vision en wethouder Albert Abee van Lansingerland.

Geef een reactie