zondag 22 september 2019 | week 38
Home » Lezersschrijven » Een vraag gesteld namens ‘ons’ milieu

Een vraag gesteld namens ‘ons’ milieu

Ik probeer wekelijks op zondag één uur te besteden om het zwerfvuil in Bleiswijk en de Bleiswijkse Zoom op te ruimen. Tussen de huizen doe ik het niet, omdat ik verwacht dat de bewoners dat zelf netjes willen houden. Op die manier krijgen bovengenoemde locaties in het geheel twee keer per jaar een opschoonbeurt. Los hiervan weet ik dat ook andere milieu bewuste mensen dit regelmatig doen.
Ik doe dit werk om twee redenen: punt 1 voor het milieu en punt 2 om elke week voor mij zelf extra lichaamsbeweging te hebben. Het nu volgende is daarom van mij uit geen terechtwijzing aan wie dan ook, maar namens het ‘milieu’ vraag ik om nog eens extra aandacht van wat we allemaal weggooien in de natuur.
Zondag tijdens mijn uur was de Götzenhainsingel in Bleiswijk weer aan de beurt. Ik verzamelde alleen al langs beide zijden van deze weg plus de ingang naar de sportvelden 35 bierflesjes, plastic flesjes en blikjes. Ook een halve kruiwagen vol ander plastic afval, etc. Er lag ook een object bij dat te groot was voor mijn vuilniszak en nauwelijks te tillen. Dat heb ik op een duidelijk zichtbare plek naast de weg geplaatst. Ik doe dit werk met liefde, maar het liefste heb ik dat mijn vuilniszak na een uur nog leeg is. Mag ik daarom namens ‘het milieu’ vragen om bijvoorbeeld één keer per maand de jeugd van alle sportvelden en van Pecto’s deze omgeving een opschoonbeurt te geven? Namens de natuur bedankt.

Antoon E. Derix
Bleiswijk

Check Also

Testimonium Paupertatis

Het gemeentebestuur Lansingerland heeft zichzelf door het toch niet zo complexe ambtelijke probleem van de …

Geef een reactie