maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » Left in Suspense op Opperdepop

Left in Suspense op Opperdepop

Left in Suspense op Opperdepop

Berkel en Rodenrijs – Left in Suspense is een Lansingerlandse poprockband. Op zaterdag 14 september mogen zij tijdens de tweede dag van Opperdepop het festival openen. Een enorme eer voor de drie-koppige band.

Marianne Karsemeijer

De band bestaat uit drie leden: Fleur Bonnewits (16) uit Berkel en Rodenrijs, zangeres, speelt gitaar, keyboard en schrijft de songs, Imme de Wilde (17) uit Bleiswijk, drummer en Timo Hulzenboom (19) uit Bergschenhoek, gitarist.

Eigen sound

Fleur en Imme zaten bij elkaar op Melanchthon Bergschenhoek en hadden beiden als extra vak muziek gekozen. Ze deden allebei mee aan het Open Podium, eerst apart van elkaar, maar het jaar daarop samen. Dit beviel goed en ze zijn toen een bandje gestart met een paar andere mensen. Op een gegeven moment kwam Timo erbij op gitaar. Fleur speelde eerst ook elektrisch gitaar, maar richt zich nu vooral op de zang. De band speelt zoveel mogelijk eigen nummers. Voor Opperdepop spelen ze wel een paar covers omdat hun eigen repertoire nog niet bekend is bij een groter publiek. Fleur schrijft de nummers, zij komt met ideeën die ze dan met elkaar bekijken en bijschaven tot het uiteindelijke resultaat.
Je kunt hun muziek het beste omschrijven als alternatieve rock, met popinvloeden. De muzieksmaken van de leden lopen nogal uiteen, hun muziek is een grote combinatie van allerlei muzieksoorten, van hardrock tot musicalmuziek. Dit is fijn, omdat ze dan alledrie hun ei erin kwijt kunnen, maar het maakt het ook lastig om een eigen sound te creëren. Ze zijn nu ongeveer anderhalf jaar bij elkaar, maar vooral het afgelopen jaar zijn ze echt serieus bezig. Ze merken dat ze steeds meer naar elkaar toe groeien en de manier waarop ze samenspelen wordt steeds beter. Ze beginnen steeds meer een eigen sound te ontwikkelen.

Mensen inspireren

De band oefent twee à drie keer per week samen. Daarnaast spelen ze ook veel zelf. Fleur doet ook het management en is veel tijd kwijt aan de band, maar dat doet ze met liefde. Ze zit op Codarts, de Havo/Vwo voor muziek en dans.Timo heeft een studie software-engenering gedaan en is nu aan het werk. In maart gaat hij de beroepsopleiding Musicproduction doen en hoopt hiermee zijn passie voor muziek en ICT te kunnen combineren. Imme gaat volgend schooljaar naar de VAVO en wil daarnaast veel oefenen en met muziek bezig zijn. De leden van Left in Suspense willen met hun muziek mensen inspireren en een goede tijd bezorgen. Hun inspiratie halen ze uit allemaal verschillende genres muziek, waar ze het beste uit kiezen om een eigen sound te creëren.

Optreden

Left in Suspense treedt al regelmatig op in cafés en barretjes. Maar ook bij onder andere Metropolis Rotterdam, Imagine Netherlands, Kunstbende, Kroeppoek fabriek, Club Annabel Rotterdam en op andere festivals en events. Ze doen ook vaak mee aan wedstrijden. Hierdoor bouwen ze een netwerk op, komen in contact met andere bands en leren veel van de feedback die ze krijgen. En nu mogen ze binnenkort op Opperdepop optreden. Ze zijn natuurlijk enorm vereerd om op dezelfde dag op het zelfde podium te mogen staan als Golden Earring, Hermes House Band, Maan en Waylon. Zaterdag 14 september om 15.00 uur zijn zij de openingsact. Ze mogen drie kwartier spelen. Dat is fijn omdat ze dan de tijd hebben om een spanningsboog in hun act aan te brengen. Ze eindigen hun optreden met hun nieuwe single: Cheers and tears. Dit nummer zal ook op Spotify gelanceerd worden. Ook zijn ze onlangs drie dagen de studio ingedoken om een EP op te nemen.
Zie voor meer info: leftinsuspense.com.

Check Also

Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting

Lansingerland - Ze voelen zich in dromenland. De organisatie van de tweede Lansingerland Run. Want waar een beginnende loop vaak alles uit de kast moet halen om een redelijk aantal deelnemers aan de start te krijgen, telt de Lansingerland Run komende zondag een recordaantal lopers. Zowel wedstrijdlopers, beginners, recreatielopers, wandelaars als jeugd (BijDeHand KidsRun) staan aan de start in winkelcentrum Het Gouden Hart (nabij RandstadRail station Westpolder).

Geef een reactie