donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Sport » Winst en verlies voor Orioles

Winst en verlies voor Orioles

Winst en verlies voor Orioles

Bergschenhoek – Nadat de honkballers van Orioles waren gestart aan het tweede gedeelte van de competitie, was het tijd voor de zomerstop. Afgelopen weekend werd weer gestart met een dubbele ontmoeting tegen Hoofddorp Pioniers.

Zaterdag beklom een bekend gezicht de heuvel op het eigen Orioles-park: Kevin van den Berg begon de wedstrijd. Samen met de rest van de verdediging wist Van den Berg tot en met inning 3 de gasten van scoren af te houden. Hierna lukte het Pioniers om twee punten te scoren door een mooie twee honkslag. Orioles antwoordde in de gelijkmakende slagbeurt met één punt. In inning 6 kwam daar nog een punt bij, doordat Kevin van Veen over de thuisplaat kon komen door een twee honkslag van Raynard Valmont. Yopie Verroen nam in inning 7 het werpen van Ven den Berg over en hield Pioniers van scoren af. Op zijn beurt werd hij weer afgelost door Kevin van Veen. Met een gelijke stand startte de tweede helft van inning 9. Door een honkslag, een fout van Pioniers en een opzettelijk 4-wijd stroomden de honken vol. Hierna volgde twee keer 3-slag en uiteindelijk wonnen Orioles door een 4-wijd die hierop volgde. Hiermee kwam het winnende punt over de thuisplaat: 3-2 voor Orioles.
De returnwedstrijd in Hoofddorp werd gespeeld in het Park21-stadion. Jesse van Es was de startend werper van Orioles. Het was het begin van weer een spannende honkbalmiddag. Pioniers startte voortvarend en door middel van een homerun in inning 2 kwamen zij op voorsprong. Orioles maakte in inning 3 gelijk, maar Pionier liep weer uit: 1-3 aan het einde van inning 3. In inning 4 maakte Orioles vier hits (waarbij twee honkslagen van Tijani Dunlop en Shurty Tremus) en scoorden daarmee drie punten: 3-4 voorsprong Orioles. Inning 7 was de “big inning” voor Pioniers, waarin zij drie punten scoorden. Orioles was aanvallend niet meer in staat om in de rest van de wedstrijd te scoren: 6-4 verlies Orioles.
Komende week is de inhaalwedstrijd tegen The Hawks uit Dordrecht (in verband met verlichting gespeeld in Utrecht). Volgende weekend volgt weer de dubbele ontmoeting tegen HCAW uit Bussum. Op zaterdag is de uitwedstrijd en op zondag is de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-park. Aanvang 14.30 uur.
Informatie: http://www.orioles.nl.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie