woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » Algemeen » Simon Lamens sluit na 39 jaar de deur van de gemeente

Simon Lamens sluit na 39 jaar de deur van de gemeente

Simon Lamens sluit na 39 jaar de deur van de gemeente

Berkel en Rodenrijs – Na precies 39 jaar bij de gemeente Berkel en Rodenrijs en vervolgens Lansingerland gewerkt te hebben neemt Simon Lamens (65) deze week afscheid van zijn collega’s en zijn werkplek. Hij vond zijn werk boeiend, met steeds een andere uitdaging, maar gaat zijn tijd nu anders invullen.

Trees Borkus-Henskens

Tot eind augustus 1980 reed geboren en getogen Berkelaar Simon dagelijks richting Rotterdam waar hij werkte bij de Stichting Ziekenfonds AZR. Maar nadat hij eerder een advertentie onder ogen kreeg waarin mensen werden opgeroepen te solliciteren op de functie van administratief medewerker op kantoor bij gemeentewerken van Berkel en Rodenrijs solliciteerde hij en werd hij door toenmalig directeur Thoen aangenomen.

Gemeentewerf

Hij startte op 1 september op de afdeling van de directeur; als klerk A. “Dat leek heel wat, maar met name in de eerste periode verrichtte ik tal van klusjes op de afdeling; tot koffie halen aan toe. Tot ik de kans kreeg over te stappen naar de Gemeentewerf om daar te gaan werken bij de buitendienst. In die tijd ontstond de gezamenlijke Reinigingsdienst 3B en daar kwamen naast administratieve werkzaamheden ook veel hand- en spandiensten bij kijken. We hadden het toen ook druk met de invoering van de containers en bovendien groeiden we van lieverlee uit ons jasje. Er kwam een eigen vestiging aan Weg & Bos in Bergschenhoek en toen stond ik voor de keuze: meeverhuizen of op de Berkelse gemeentewerf blijven. Ik had inmiddels de HBO opleiding Bestuursambtenaarschap afgerond en koos voor de functie van bedrijfsleider aan de Berkelse gemeentewerf. Daar werkte ik van 1993 tot 2016 in verschillende functies.” Uiteindelijk werd Simon afdelingshoofd van de buitendienst. Toen de gemeentewerf moest wijken voor uitbreiding van Berkel Centrum werd er vanuit tijdelijke loodsen achteraan op het toenmalig sportpark gewerkt en ook nog even vanuit de kantine van TOGB, maar in 2004 vond de verhuizing plaats naar de Veilingweg.

Fusie

Toen de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk zich in 2007 aandiende werd Simon teamhoofd van Lansingerland met drie buitendiensten; in elke kern één. In de loop der jaren is dat teruggebracht tot één aan de Veilingweg waar rond de dertig medewerkers actief zijn. “Er werd bewust gekozen voor behoud van een eigen buitendienst, zodat er bekendheid bleef met de eigen omgeving. Met medewerkers uit alledrie de kernen en drie (nu nog twee) wijkmanagers. We werken laagdrempelig en hebben direct contact met de inwoners; iets dat heel belangrijk is binnen de drie kernen van onze gemeente.” De buitendienst is er voor service en dienstverlening. Met het legen van de prullenbakken, de inzet van veegmachines, strooien bij gladheid, de storingsdienst 24/7 en het klein onderhoud van groen, bestrating en percelen.
Vanaf 1 januari 2017 pakte Simon de laatste uitdaging binnen de gemeentelijke organisatie op: hij verhuisde van de Veilingweg naar het gemeentehuis en werd projectleider van diverse onderdelen. “Binnen ons kantoor werken we samen met adviseurs, de wijkcoördinatoren en bovendien aan projecten die alles met de buitendienst te maken hebben. Ik wist dat dit slechts voor ruim anderhalf jaar was, want samen met mijn echtgenote had ik mijn werkgrens eerder al vastgezet op 65 jaar. Zij is ook onlangs gestopt met werken, onze kinderen wonen in de directe omgeving en bovendien zijn we ook op andere vlakken actief. We gaan onze tijd samen invullen na een afwisselende loopbaan met goede dynamiek.”

Check Also

Opperdepop Festival duurt dit jaar drie dagen!

Lansingerland - Tijdens de tweede editie van Opperdepop op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020 zullen veel bekende namen het podium betreden. Ook culinair is er heel veel te beleven!

Geef een reactie