donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Nieuws » Graffiti workshops jongerenwerk

Graffiti workshops jongerenwerk

Graffiti workshops jongerenwerk

Lansingerland – Tijdens de zomervakantie worden er verschillende activiteiten en workshops georganiseerd door het jongerenwerk. Vorige week werd een begin gemaakt met de graffiti workshops voor jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar.

Trees Borkus-Henskens

Jongerenwerker Sytse legt uit: “We beginnen met de basis en dat is tekenen en schetsen, waarbij de kinderen leren hun naam te schetsen en in te kleuren. Vervolgens helpen we ze te werken met schaduw. Zodra we hier mee klaar zijn mogen de kinderen beginnen met het spuiten met een spuitbus; dit is vaak een uniek moment. De jongeren ervaren dat je met spuiten alles groot moet maken en merken al gauw hoe fijner de tekening des te moeilijker het wordt.”

Eigen ontwerp

Nadat ze geoefend hebben krijgen alle deelnemers een canvas en mogen ze zelf een ontwerp bedenken. Hierbij hebben ze de keuze om zelf wat te verzinnen of om met stencils te werken. Daarnaast moeten de deelnemers ook bedenken wat ze als achtergrond willen en hoe hun eigen schilderij opgebouwd gaat worden. Sommige schilderijen bestaan uit verschillende lagen, dus er moet een zekere opbouw inzitten.
“De deelnemers hebben er veel plezier in en gaan allemaal met een zelfgemaakt schilderij bij ons de deur uit.”
Er zijn nog twee graffiti workshops waarvoor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar zich kunnen aanmelden. Op donderdag 22 en 29 augustus van 15.30 tot 17.00 uur in Jongerencentrum The Point te Bergschenhoek. De kosten bedragen vijf euro per keer en inschrijven voor de workshop kan via Lansingerland@stjjmh.nl.

Check Also

Jamila mag naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Lansingerland - Twaalf basisscholen uit Lansingerland stuurden donderdag 13 februari een van hun leerlingen door naar de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze waren de kampioenen van de eerder georganiseerde schoolrondes en gingen het die dag opnemen tegen elkaar. De beste kon rekenen op deelname aan de volgende ronde: de regionale kwartfinale op 18 maart in Voorburg.

Geef een reactie