maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Cultuur en historie op Open Monumentendag
Lansingerland - Dit jaar zullen op Open Monumentendag naast de historische punten ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en historisch Lansingerland binden hun krachten door één route te vormen; de Weg van Momenten.

Cultuur en historie op Open Monumentendag

Cultuur en historie op Open Monumentendag

Lansingerland – Dit jaar zullen op Open Monumentendag naast de historische punten ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en historisch Lansingerland binden hun krachten door één route te vormen; de Weg van Momenten.

Er zijn exposities, rondleidingen, orgelspel, gedichten, dans, workshops en nog veel meer te vinden.
Met de Weg van Momenten willen organisatoren Jay’s Place, Bibliotheek Oostland en het comité Open Monumentendag laten zien hoe veel cultuur Lansingerland in zich heeft.
“Cultuur is op heel veel manieren te vinden, door jazzmuziek of juist door een mooi schilderij. Maar juist ook onze geschiedenis maakt een groot deel uit van de cultuur van Lansingerland. Het is leuk dat we daar nu ook in samenwerking met de Historische Verenigingen de aandacht op kunnen vestigen”, aldus Eva Rácz van Jay’s Place.
Deelname aan de Weg van Momenten is gratis. Bij de startpunten in de drie kernen kunt u uw gratis goodiebag ophalen, waarin u informatie vindt over de route en haar deelnemers.
Kijk voor meer informatie op de website www.wegvanmomenten.nl.

Check Also

Verdriet en blijdschap gaan hand in hand bij SamenLoop voor Hoop

Lansingerland - Het was voor de eerste keer, maar gezien de vele mooie en positieve reacties waarschijnlijk niet de laatste; de SamenLoop voor Hoop die zowel zaterdag 7 als zondag 8 september het evenemententerrein naast het zwembad vulde met duizenden Lansingerlanders en familieleden. Ze kwamen allemaal voor hetzelfde: samen de emoties beleven die bij kankerpatiënten, ex-patiënten en naasten leven. Het werd een weekend van samen herdenken, steunen en vieren van het leven.

Geef een reactie