zondag 18 augustus 2019 | week 33
Home » Algemeen » Boegsprietlopen in ere hersteld

Boegsprietlopen in ere hersteld

Boegsprietlopen in ere hersteld

Kruisweg/Bleiswijk – Na enkele jaren van afwezigheid gaat een oud dorpsgebruik in ere worden hersteld. Op zaterdag 21 september wordt het boegsprietlopen weer georganiseerd aan de Kruisweg, de buurtschap van Bleiswijk aan de andere kant van de A12.

Trees Borkus-Henskens

De Buurtvereniging van De Kruisweg viert de start van het 75-jarig bestaan met deze oer-Hollandse sport. Op de plek waar het jaren de gewoonte was eens in het jaar een wedstrijd boegsprietlopen te organiseren; in het water achter het restaurant De Tuin van Bleiswijk in de bocht van de Kruisweg.

Aanmelden

Iedereen (vanaf 12 jaar) die de uitdaging aan wil gaan deel te nemen aan dit spektakel – om te proberen een over het water geplaatste boomstam te bedwingen en het einde van de paal lopend te bereiken – kan zich inschrijven via boegsprietlopen@outlook.com Deelname kost vijf euro die ter plaatse betaald kan worden. De deelnemers kunnen zich die zaterdag tot uiterlijk half drie melden, waarna de wedstrijd plaatsvindt tussen 15.00 en 17.00 uur. De winnaar verdient naast de eeuwige roem tevens de wisselbeker.

Extra

Naast het boegsprietlopen is er ook een loterij en bovendien kunnen kinderen een kleedje uitrollen op het parkeerterrein bij het restaurant om daar spulletjes te verkopen. Die kleedjesverkoop start om 14.00 uur.

Check Also

De oldtimer brommers worden weer opgepoetst

Bleiswijk - De eerste zondag van de maand september - dit jaar zondag 1 september - staat traditiegetrouw weer de oldtimer brommerrit van enkele Bleiswijkse vrienden op het programma. Ditmaal voor de zestiende keer.

Geef een reactie