zondag 18 augustus 2019 | week 33
Home » fbpost » Megafun kan ook dit jaar van start

Megafun kan ook dit jaar van start

Megafun kan ook dit jaar van start

Bleiswijk – Met dank aan verschillende fondsen die het ook dit jaar weer mogelijk maken kan op maandag 19 en dinsdag 20 augustus de Megafun weer losbarsten op het terrein bij Pecto’s aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk (bij sportpark Merenveld). Twee sport- en speldagen voor alle kinderen uit heel Lansingerland die zin hebben in een gratis feest.

Trees Borkus-Henskens

Het feest is bestemd voor kinderen van de basisscholen (onder de acht jaar onder begeleiding) en begint maandag met een waterfestijn. Dinsdag komt er een stormbaan en staat de dag in het teken van sport en spel. Beide dagen is iedereen welkom tussen 13.00 en 17.00 uur en ook de popcorn is er weer gratis bij!

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Pecto’s zijn ook dit jaar weer van de partij om alles in pret en veiligheid te laten verlopen, evenals die van de EHBO. Even leek het er naar uit te zien dat het hele feest geen doorgang kon vinden, omdat de subsidiekraan ook voor dit jeugdfestijn compleet is dichtgedraaid, maar gelukkig kon een bureau in de hand genomen worden dat mogelijkheden zag. En met succes. Marijke van der Meer van Pecto’s is blij dat het gebouw van Pecto’s niet wordt verkocht en er activiteiten in kunnen blijven plaatsvinden. “Het pand werd vanaf medio mei gesloten en na de vakantie zal er eerst in worden verbouwd om het geschikt te maken voor meerdere activiteiten en gebruikers. Er gaat in elk geval worden samengewerkt met Jeugd- en Jongerenwerk en ook zal het pand via Sportfondsen aan anderen verhuurd kunnen gaan worden. Daar moeten nog allerlei afspraken over worden gemaakt, maar wij zijn al lang blij dat het pand behouden blijft voor de jongeren. Tijdens de twee Megafundagen kunnen we het pand blijven gebruiken voor onder andere de toiletten en water. We gaan er met elkaar weer een schitterend feest van maken. Een feest dat vorig jaar honderden kinderen trok.”

Check Also

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”

Geef een reactie