maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Megafun kan ook dit jaar van start

Megafun kan ook dit jaar van start

Megafun kan ook dit jaar van start

Bleiswijk – Met dank aan verschillende fondsen die het ook dit jaar weer mogelijk maken kan op maandag 19 en dinsdag 20 augustus de Megafun weer losbarsten op het terrein bij Pecto’s aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk (bij sportpark Merenveld). Twee sport- en speldagen voor alle kinderen uit heel Lansingerland die zin hebben in een gratis feest.

Trees Borkus-Henskens

Het feest is bestemd voor kinderen van de basisscholen (onder de acht jaar onder begeleiding) en begint maandag met een waterfestijn. Dinsdag komt er een stormbaan en staat de dag in het teken van sport en spel. Beide dagen is iedereen welkom tussen 13.00 en 17.00 uur en ook de popcorn is er weer gratis bij!

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Pecto’s zijn ook dit jaar weer van de partij om alles in pret en veiligheid te laten verlopen, evenals die van de EHBO. Even leek het er naar uit te zien dat het hele feest geen doorgang kon vinden, omdat de subsidiekraan ook voor dit jeugdfestijn compleet is dichtgedraaid, maar gelukkig kon een bureau in de hand genomen worden dat mogelijkheden zag. En met succes. Marijke van der Meer van Pecto’s is blij dat het gebouw van Pecto’s niet wordt verkocht en er activiteiten in kunnen blijven plaatsvinden. “Het pand werd vanaf medio mei gesloten en na de vakantie zal er eerst in worden verbouwd om het geschikt te maken voor meerdere activiteiten en gebruikers. Er gaat in elk geval worden samengewerkt met Jeugd- en Jongerenwerk en ook zal het pand via Sportfondsen aan anderen verhuurd kunnen gaan worden. Daar moeten nog allerlei afspraken over worden gemaakt, maar wij zijn al lang blij dat het pand behouden blijft voor de jongeren. Tijdens de twee Megafundagen kunnen we het pand blijven gebruiken voor onder andere de toiletten en water. We gaan er met elkaar weer een schitterend feest van maken. Een feest dat vorig jaar honderden kinderen trok.”

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie