zondag 18 augustus 2019 | week 33
Home » fbpost » Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Bergschenhoek – Op 8 augustus heeft gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) een bezoek gebracht aan de Bergschenhoekse tennisvereniging Triomf. Het heeft even op zich laten wachten, maar de vereniging verheugt zich op de komst van twee padelbanen.

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.
Het voorstel waarin de komst van twee padelbanen gepresenteerd wordt aan de Lansingerlandse gemeenteraad zal in oktober tijdens de behandeling van de Zomernota plaatsvinden. Dave Bergwerff zal zich inzetten om deze banen gerealiseerd te krijgen en verwacht dat een meerderheid van de politieke partijen dit plan zullen ondersteunen. Nadat het plan geaccepteerd wordt zullen de twee padelbanen in maart 2020 klaar zijn voor gebruik. Het is nu al mogelijk om je aan te melden voor deze sport. Dit kan via padel@LTCTriomf.nl.

Check Also

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”

Geef een reactie