maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) verheugt zich op Padelbanen

Bergschenhoek – Op 8 augustus heeft gemeenteraadslid Dave Bergwerff (CDA) een bezoek gebracht aan de Bergschenhoekse tennisvereniging Triomf. Het heeft even op zich laten wachten, maar de vereniging verheugt zich op de komst van twee padelbanen.

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.
Het voorstel waarin de komst van twee padelbanen gepresenteerd wordt aan de Lansingerlandse gemeenteraad zal in oktober tijdens de behandeling van de Zomernota plaatsvinden. Dave Bergwerff zal zich inzetten om deze banen gerealiseerd te krijgen en verwacht dat een meerderheid van de politieke partijen dit plan zullen ondersteunen. Nadat het plan geaccepteerd wordt zullen de twee padelbanen in maart 2020 klaar zijn voor gebruik. Het is nu al mogelijk om je aan te melden voor deze sport. Dit kan via padel@LTCTriomf.nl.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie