maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Nieuws » Zomer Schaak avonden: “Heel leuk voor ‘huis- tuin- en keukenschakers”

Zomer Schaak avonden: “Heel leuk voor ‘huis- tuin- en keukenschakers”

Zomer Schaak avonden: “Heel leuk voor ‘huis- tuin- en keukenschakers”

Berkel en Rodenrijs – Nee, u hoeft beslist geen schaakmeester te zijn, maar als u van schaken houdt en daar meer mee wilt doen, dan bent u welkom bij schaakvereniging ‘3-Torens Lansingerland’. Dinsdag 30 juli was er, om schaakliefhebbers enthousiast te maken en lid te worden, de eerste ‘Zomer Schaak avond’, deze keer gezellig in de buitenlucht naast café ’t Vierkantje. De zwoele zomeravond zorgde er voor dat de schakers, onder het genot van een pilsje of frisdrank, het naar de zin hadden. De bedoeling van deze zomer avonden is, dat iedereen gezellig kan aanschuiven om mee te doen, maar tevens om nieuwe leden te werven. 3-Torens draait goed, maar meer leden zijn van harte welkom!

John Hofman

Schaken is een van de vele sporten, maar dan meer een denksport waarbij bewegen niet direct bovenaan staat. Gezellig aan een tafeltje gezeten met je tegenstander, probeer je die ander te slim af te zijn. Gewoonlijk schaken de leden van 3-Torens elke dinsdagavond in hun ‘clubgebouw’, het onderkomen van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg. Af en toe een schaakpartijtje thuis is uiteraard leuk, maar als u wat meer wilt leren en het wilt opnemen tegen waardige tegenstanders, dan is het lid worden van 3-Torens zeker aan te bevelen. De vereniging 3-Torens geeft zelfs cursussen voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Iedereen is dus welkom. Zoals gezegd, geen extreem hoog schaakniveau, dus u behoeft niet bang te zijn om onderuit te gaan! Om u enthousiast te maken, heeft 3-Torens nu enkele Zomer Schaak avonden ingelast, die steeds bij ’t Vierkantje zullen worden gehouden en waar u zo kunt aanschuiven. “We houden het bewust laagdrempelig”, aldus penningmeester Joeke Nijboer. “Schaken is gewoon een mooie sport, waarbij je je hoofd weer eens kunt ‘leegmaken’ en vooral de hersenen moet gebruiken”. Het is een combinatie van theorie, strategie en tactiek. Schaaksport bestaat al heel lang en overleeft in feite alles! Door een cursus te volgen en het veel te doen, leer je goed schaken. Het is bedoeld voor jong en oud. Een van de leden van 3-Torens is al 65 jaar lid! De vereniging telt nu 25 jeugdleden en 15 volwassenen. Vanaf september tot en met eind mei wordt er op dinsdagavond van 20.00 tot 23.00 uur in het gebouw van de Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295, geschaakt. Het plan is om, voordat deze avonden weer gaan beginnen, er enkele instructieavonden te houden. Na afloop wordt er meestal nog wat gezellig nagekletst. Er komen echter nog twee Zomer Schaakavonden aan: op dinsdagen 13 augustus en 27 augustus, vanaf 20.00 uur bij ’t Vierkantje in Berkel en Rodenrijs. Kom gerust even langs en schuif aan!

Check Also

Het werk van SchuldHulpMaatjes breidt nog steeds uit

Lansingerland - Op woensdag 27 november jl. reikte wethouder Ankie van Tatenhove aan acht nieuwe SchuldHulpMaatjes na het doorlopen van de noodzakelijke basiscursus het certificaat uit. Ze kunnen direct aan de slag, want de vraag naar een persoonlijk begeleider voor inwoners die in financiële problemen zijn gekomen, neemt nog steeds toe.

Geef een reactie