vrijdag 22 november 2019 | week 47
Home » Lezersschrijven » Broddelwerk

Broddelwerk

Met verbazing las ik het verslag in de Heraut van 24 juli over het volgende debacle in de gemeente dat de tegels van de vloer in het zwembad zullen worden vervangen wegens loskomen, met alvast (afschuiven!) de gedachte over trillingen en spanningsverschillen en dat voor de geraamde kosten van € 100.000,-. Ik mag aannemen dat die kosten zeker verhaalbaar zullen zijn bij de aannemer, maar ik lees daar geen letter over. De aannemer heeft immers broddelwerk geleverd, via zijn onderaannemer. In de tegelwereld worden soms garanties opgenomen van wel 10 jaar op hechting en mochten die garanties niet van toepassing zijn dan is er nog zoiets als ‘eergevoel’ bij een beetje aannemer, het zal toch niet zijn eerste zwembad zijn geweest om uit te voeren! De aannemer word altijd gekozen naar gebleken geschiktheid bij eerder uitgevoerde werken en daarna aanbesteed, wellicht met een aantal andere aannemers.
Er kunnen geen spanningsverschillen optreden omdat de temperatuur onder water constant blijft en de kul gedachte over trillingen zou betekenen dat half Nederland met losse tegels te maken zou hebben, nee de oorzaak ligt erin dat de hechtingen niet deugen. Er zijn tegelvloeren waarover vorkheftruks rijden! In de metro van Parijs hangen al 100 jaar tegels aan het plafond, zou er dan voor die vloer opnieuw ‘het wiel’ moeten worden uitgevonden.
Ik mocht nergens enig commentaar van een politieke partij waarnemen, of is het zo dat de burger ook hier het gelag gaat betalen, net zoals bij de lekkage van het Gemeentehuis wat een vergiet bleek te zijn, (aan de westkant).
Ik stel voor, als het niet anders kan, dat 3 partijen de kosten dragen, de aannemer, de toezichthouder en de gemeente, maar dat word dan ‘zwarte pieten’ want niemand voelt zich aansprakelijk want dat kost geld, weglopen voor verantwoordelijkheid noem ik dat.

A. in’t Veld
Anjertuin 48
Bergschenhoek

Check Also

Standplaatsenkwestie

Mevrouw Arends wil een punt achter de standplaatskwestie. Nee, haal maar een streep door deze …

Geef een reactie