maandag 9 december 2019 | week 50
Home » fbpost » Guus Koevermans boekt toernooizege in IJssel Open

Guus Koevermans boekt toernooizege in IJssel Open

Guus Koevermans boekt toernooizege in IJssel Open

Berkel en Rodenrijs – In een spannende finale tussen Guus Koevermans en Enzo van der Heijden, beiden al jaren bekende gezichten op de tennisbanen van A.T.V. Berkenrode, wist Koevermans de partij met 6-3, 6-1 winnend af te sluiten en daarmee winnaar te worden van het tiende en tevens laatste IJssel Open.

Trees Borkus-Henskens

Het jaarlijkse toernooi telde dit jaar een recordaantal van 421 inschrijvingen die goed waren voor 360 gespeelde wedstrijden. Maar het toernooi gaat ook de boeken in als een bijzonder toernooi dat de eerste ochtend -zaterdag 20 juli- van start ging met hagelstenen zo groot als knikkers, een snikhete week die volgde en een afsluitend finaleweekend met een regenachtige start van de zaterdag waarop de banen flink drooggeveegd moesten worden en toch nog vier wedstrijden binnen gespeeld moesten worden. Zondag gevolgd door de finaledag die ’s ochtends begon met acht wedstrijden in de hal en een paar partijen die naar de middag werden verplaatst.

Bekende gezichten

Bij de heren werd in de hoogste categorie H2 gespeeld, maar bij de dames was dat D5. De dames blijken liever te dubbelen en bovendien is het vissen in een kleine vijver. De dames komen elkaar daardoor al veel tegen in wedstrijden en toernooien en dat maakt de spoeling voor organisatoren dunner. Een prestatie werd geleverd door Lansingerlander Julius van den Broek (15) die zowel de HE 4 als 5 op zijn naam wist te zetten. Hij lijkt hiermee in de voetsporen van vader Joep te treden die op hoog niveau speelde.
Veel bekende gezichten tussen de spelers die vanuit de hele regio inschreven, maar ook bekende gezichten in het organiserend comité dat al jaren de handen uit de mouwen steekt om er een toptoernooi van te maken. De zeven man – Robin en Annelies van der Welle, Markus van der Geest, Gertjan van Dam, Diana Spruit, Eric Neeteson Lemkes en Jacqueline l’Istel – waren ook ditmaal weer actief, maar stelden tevens enkele jonge nieuwe opvolgers voor die het organiseren van lieverlee van hen over kunnen gaan nemen.

Prijswinnaars

Kees van den IJssel was zondagmiddag rond de klok van zevenen present op de baan om de prijzen uit te reiken. Voor de laatste keer, want in het bedrijf is besloten dat men zich na tien jaar gaat richten op andere activiteiten. De deelnemers en gasten van Berkenrode zullen het dus volgend jaar zonder Kees, zijn poffertjes en haring moeten doen die hij persoonlijk kwam uitserveren. Het blijft dus nog even spannend of een nieuwe sponsor zich meldt. We beperken ons in de uitslagen tot de spelers uit Lansingerland.
GD9 17+ 1 Quint Wensveen + Angelique Wensveen-Vreugdenhil Bleiswijk
HD9 17+ 1 Sander v.d. Luitgaarden + Raynor Schreve L.T.V. Bleiswijk
DE9 17+ 1 Dao Nguyen A.T.V. Berkenrode
HE9 17+ 1 Jaap Koster A.T.V. Berkenrode
HD8 17+ 1 René Lamens + Leen Merison A.T.V. Berkenrode
HE8 17+ 2 Bart Rijnbeek L.T.V. Bleiswijk
GD7 1 Jelmer Haaitsma + Celeste Meijer L.T.V. Bleiswijk, 2 Peter Brinkhuis + Gretha Brinkhuis L.T.C. Triomf
DE7 1 Eveline Wintraecken A.T.V. Berkenrode, 2 Denise den Hertog-Huisman L.T.C. Triomf
DD6 1 Ngoc Berris + Yvon van Schie L.T.V. Bleiswijk, 2 Liselore Groeneveld + Yvonne van der Heiden A.T.V. Berkenrode
HD6 1 Julian Kool + Sebastiaan Kool A.T.V. Berkenrode, 2 John de Jager + Andre Storm A.T.V. Berkenrode
HE6 2 Sebastiaan Kool A.T.V. Berkenrode
DD5 1 Michelle Bes-Bertens + Sonja van Rutten A.T.V. Berkenrode, 2 Jacqueline Trompetter + Petra van der Veen L.T.V. Bleiswijk/A.T.V. Berkenrode
HE5 1 Julius van den Broek A.T.V. Berkenrode
GD4 1 Tomi van den Ham + Dunya Charalampopoulos A.T.V. Berkenrode
HE4 1 Julius van den Broek A.T.V. Berkenrode
HD3 1 Nik van den Berg + Enzo van der Heijden L.T.C. Triomf/T.V. Pijnacker, 2 Guy Stokman + Sven Taal A.T.V. Berkenrode
GD2 1 Koen van den Broek + Nadine Gobin A.T.V. Berkenrode, 2 Xavier van der Heijden + Sherine Salem T.V. Dekker Rokkeveen/A.T.V. Berkenrode
DD2 1 Charlotte van Diemen + Nadine Gobin A.T.V. Berkenrode, 2 Elise Euren + Sacha de Reuver A.T.V. Berkenrode
HE2 1 Guus Koevermans A.T.V. Berkenrode.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie